Reprezentanții handbalului românesc au votat pentru încheierea sezonului pe teren, variantă pe care clubul nostru a agreat-o de la început. Consiliul de Administrație al FRH s-a întrunit astăzi, în videoconferință, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că, din 15 mai, sportivii vor putea începe antrenamentele, iar competițiile “se vor relua după o perioadă suficient de lungă de pregătire”. Cu 13 voturi pentru și două voturi contra, FRH a aprobat modalitatea propusă pentru încheierea Ligii Zimbrilor, Cupei României și Diviziei A până la sfârșitul lunii iunie. Mai exact, Liga Zimbrilor se va încheia după jucarea ultimelor etape din sezonul regulat, fără play-off și play-out, după următorul program: duminică, 14 iunie – etapa 24, joi, 18 iunie – etapa 25, duminică, 21 iunie – etapa 26, duminică, 28 iunie – restanțele Potaissa Turda – Dinamo (etapa 10), Politehnica Timișoara – HC Buzău (etapa 23). Restanța CSM Bacău – Dinamo (etapa 20) nu se va disputa, pentru că semifinala Cupei României dintre cele două echipe va conta ca rezultat și în campionat.

Cupa României se va încheia cu turneul Final 4, pe 24-25 iunie, la Sala Sporturilor din Constanța. Clubul nostru va organiza pentru a doua oară turneul, după ce în 2018 am câștigat trofeul în fața propriilor suporteri. Semifinalele sunt: CSM Bacău – Dinamo și HC Dobrogea Sud – Politehnica Timișoara, o reeditare a finalei din 2018.

În Divizia A, primele 8 clasate în cele 4 serii vor juca turneul final în perioada 19-21 iunie, iar pe 28-30 iunie va avea loc barajul pentru promovare. Consiliul de Adminsitrație al FRH a aprobat amînarea discutării privind criteriile de valoare ale handbaliștilor străini care evoluează în Liga Zimbrilor.