Extrema dreaptă a naționalei Braziliei, Fabio Rocha Chiuffa, este la Constanța și a intrat deja în programul echipei, pentru care va debuta în turneul de la Buzău, unde HCD se va testa cu CSM București (joi, ora 17.00), HC Buzău (vineri, 19.00) și HC Vaslui (sâmbătă, 10.00). Chiuffa ne-a oferit un prim interviu, în care a vorbit despre motivul pentru care a ales Constanța, despre obiectivele sale și legătura cu fanii. Simțul umorului nu-i lipsește carismaticului handbalist brazilian, care vine cu o carte de vizită bogată la echipa noastră.

– Fabio, de ce ai ales Constanța?

– Am vrut să fac o schimbare, să joc într-o altă ligă, să am alte obiective. Adevărul este că am ales o echipă foarte bună. Vreau să dau ce am mai bun pentru HCD și sper să fim mulțumiți de ceea ce vom realiza. Să câștigăm trofee, să fim cei mai buni din România!

 – Ce știai despre Constanța? Îți place orașul?

– Adevărul este că nu știam prea multe. Știam că este la mare, că e cald vara și frig iarna. Sunt brazilian, așa că nu îmi place frigul… (râde). Am venit de trei zile, dar pot să spun că îmi place aici, este un oraș frumos și cred că va fi bine totul.

 

 – Ai făcut un Campionat Mondial foarte bun. Ai început bine anul…

– La Mondial cred că a fost cea mai bună evoluție din istoria echipei Brazilei pentru că am terminat pe locul 9. Mai trebuie să creștem, dar cred că suntem pe drumul cel bun și putem scrie istorie în viitor cu selecționata Braziliei.

 – De ce ar alege un brazilian handbalul și nu fotbalul?

– Pentru că sunt foarte slab la fotbal… (râde). Lumea fotbalului este foarte complicată. Mulți bani, multe pretenții, mulți oameni implicați. Handbalul era o oportunitate pentru mine și atunci am ales handbalul. Am început la școală cu prietenii, apoi am ajuns la un club și tot așa.

 -Este Fabio Chiuffa un jucător spectaculos? La ce să se aștepte suporterii?

– Cred că sunt un jucător eficient, nu mă consider spectaculos. Dar îmi plac mult fanii, îmi place să joc cu o sală plină, suporterii sunt al 8-lea jucător. Sper să fiu cît mai bun posibil, iar publicul să fie mulțumit de mine.

Brazilianul va juca pentru Dobrogea Sud în următoarele două sezoane. Fabio Rocha Chiuffa (30 ani, 1,85m, 85kg) s-a născut la Promissao, statul Sao Paulo, și a mai jucat în cariera sa la Sao Bernardo (Brazilia), Guadalajara și La Rioja (Spania), Kolding (Danemarca) și Sporting Lisabona (Portugalia). A marcat 369 de goluri în 146 de apariții în tricoul selecționatei Braziliei, alături de care a câștigat medalia de aur la Jocurile Panamericane din 2015 și 2016 și la Jocurile Sudamericane din 2018. A fost declarat cea mai bună extremă dreapta la JP din 2016 și la JS din 2018, când a devenit și golgheter. A participat la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.