Daniel Vasile, Alexandru Andrei și Gabriel Ilie au fost convocați la echipa națională de seniori pentru stagiul de pregătire din București. O acțiune menită să evalueze potențialul celor mai tineri handbaliști români cu perspective de a evolua în prima reprezentativă. Selecționerul Rareș Fortuneanu a convocat 18 jucători. Printre aceștia se află și handbaliști care au făcut deja pasul la echipa mare, unii dintre ei, precum Căbuț, Botea, Buzle sau Dumitriu, jucând chiar în această toamnă, în preliminariile EURO 2022. Dacă Daniel Vasile a făcut și el parte din lotul tricolor la meciurile cu Suedia și Muntenegru, pentru Alexandru Andrei și Gabriel Ilie convocarea la echipa națională de seniori este o premieră. Și un motiv de mândrie.

Alexandru Andrei: Antrenorul ne-a spus că noi suntem viitorul echipei naționale. Voia să ne vadă la ce nivel suntem. Ne antrenăm bine, am dat teste fizice și o să urmăm un program de pregătire după cantonament. Suntem în vizorul lui pentru viitor. Este prima acțiune pentru mine la seniori. Am jucat până acum la cadeți, juniori și tineret pentru România. Sper să revin și să demonstrez că merit să fac parte din lot. Este un vis să joci în tricoul echipei naționale.

Alex Andrei (extremă stânga, 22 de ani) are la activ două turnee finale europene cu reprezentativele de juniori și tineret, iar în ultimele două sezoane a jucat constant cu Dobrogea Sud în Liga Națională. Pentru Gabriel Ilie (centru, inter stânga, 21 de ani) evoluțiile bune reușite în acest sezon cu Constanța pot fi rampa de lansare spre naționala mare, după ce a cochetat în trecut cu loturile reprezentative de juniori și tineret.

Gabriel Ilie: Antrenamentele sunt foarte intense, exact ce ne trebuie nouă, tinerilor. Vom primi un program de pregătire pentru viitor, să ne putem continua creșterea. Antrenorul ne-a spus că noi vom fi următoarea generație a echipei naționale și trebuie să ne familiarizăm cu sistemele de joc. A vrut să ne vadă și ne va monitoriza și la următoarele acțiuni. Sunt fericit că am ajuns să mă antrenez la cel mai înalt nivel și sper să o țin tot așa. Îmi doresc să am prestații tot mai bune la Constanța și să câștigăm toate meciurile.

Stagiul de pregătire se va încheia pe 30 de decembrie, cu un joc școală împotriva naționalei de tineret, de la ora 10.00, în Sala Apollo din Capitală.