Echipa noastră a încheiat la egalitate prima manșă cu Sporting Lisabona, din turul 2 preliminar al EHF European League. A fost un meci echilibrat, în care victoria ne-a surâs după ce am revenit de la 14-16 la pauză și am condus cu 21-17, în minutul 45, pe fondul unui joc foarte bun în apărare. Din păcate, numeroasele erori individuale și ratările ne-au privat de un succes, iar Sporting are acum prima șansă de calificare. Returul se va juca pe 29 septembrie, la Lisabona.

George Buricea: Am un gust amar pentru că am revenit de la -2 la pauză la +4, asta înseamnă +6 parțial pentru noi. Și nu am știut să ținem de acest rezultat, ne-am grăbit în momentele acelea. O astfel de dublă, o calificare în grupe, se obține de cei care greșesc mai puțin. Iar noi am făcut multe greșeli tehnice: mingi direct în aut, în mâna adversarului, contratac gol! Sunt greșeli care trebuie eliminate. Am întâlnit o echipă foarte bună, dar nu de nebătut. Am avut momente mult mai bune decât ei, dar se vede că încă nu avem omogenitate, se vede că doi jucători au venit mai târziu, ne mai trebuie meciuri. Bineînțeles, trebuie să facem vizionare, să scoatem prostiile și să mergem să ne batem la Lisabona. O calificare se obține doar cu caractere puternice, doar așa poți.

Poarta nu a mai fost punctul nostru forte, ca în meciurile precedente. Iancu (procentaj 11%) a pierdut duelul primei reprize cu Skok (25%), iar Gaspar (43%) a fost unul dintre oamenii reprizei secunde. Intrat după pauză, Dan Vasile (33%) a avut o evoluție mai bună, reușind 6 parade, anulate, din păcate, de erorile din atac.

Dan Vasile: Un meci foarte greu, cu o echipă care a plecat favorită. Dar, cu toate greșelile pe care le-am făcut, le-am ținut piept până în ultimul minut de joc. Sperăm și credem că avem o șansă bună la ei acasă. Calificarea rămâne deschisă, vom spera până în ultima secundă acolo și vom dat tot ce avem mai bun.

 

Echipele: HC Dobrogea Sud (antrenor Djordje Cirkovic): Iancu, Vasile – Nistor 10 goluri, Komogorov 5, Buricea 3, Nikolic 3, Șandru 1, Simovic 1, Radojevic 1, Chikovani 1, Onur Ersin 1, Susanu 1, Blazevic, Andrei, Ilie / Sporting (Rui Silva): Skok, Gaspar – Frankis Marzo 7 goluri, Bingo 4, Valdez 3, Salvador 3, Roque 2, Djukic 2, Tiago Rocha 1, Ruesga 1, Schongart 1, Tavares 1, Clarac 1, Ribeiro, Seixas.