Am fost la un pas să batem CSM-ul! Remiza din Capitală este, sperăm noi, semnalul ieșirii din criză! George Buricea a îmbrăcat din nou tricoul de jucător și a fost coordonatorul de care aveam nevoie în teren! În prima repriză, CSM s-a desprins după primul sfert de oră și a condus cu 4 și chiar 5 goluri. Dar, de la 13-9 la pauză, Teixeira & comp s-au lovit de o apărare mult mai bine organizată și de un portar în mare formă, Iancu, în timp ce linia noastră de 9 metri, cu Buricea centru, Chikovani și Malinovic interi, a funcționat foarte bine și a găsit soluții de finalizare. CSM a marcat doar 7 goluri în 30 de minute, iar noi 11. La 20-20, am avut ultimul atac, dar schema indicată de Djordje Cirkovic n-a ieșit și am trecut pe lângă o șansă mare de victorie.

George Buricea: Djordje mi-a spus că are nevoie de mine în teren. A schimbat sistemul de apărare și atunci când trecem din 6-0 în 5 plus 1, eu pot să o fac mai bine. Am hotărît să intru pentru că, în momentele astea grele pentru noi, sunt mai util pe teren. În atac i-am așezat bine pentru că știu combinațiile. Mingea a mers altfel, mi-au spus și adversarii la finalul meciului. 

După ce a trecut pe banca tehnică din vară, George și-a menținut forma fizică, dar fără a face antrenamente la nivelul jucătorilor. În ultimele zile, pentru a putea face față, s-a pregătit cot la cot cu ceilalți băieți.

 

George Buricea: Noi am înființat echipa și nu-mi este indiferent ce se întâmplă cu ea. Nu am nimic de câștigat dacă joc, fac asta numai ca să scoatem echipa din criză. Știu că voi fi criticat în continuare, dar prefer să fiu scut pentru jucători. Voi rămâne în continuare secund la echipa mare și antrenor principal la echipa a doua și la juniori.

George nu are drept de joc în Cupa EHF, așa că sâmbătă, la Csurgo va reveni pe banca tehnică. Echipa va rămâne joi în București, unde se va antrena pentru returul cu maghiarii. Vineri, băieții noștri vor face deplasarea în Ungaria.

Rudi Stănescu: Am făcut un joc bun și am obținut un punct important la București. Băieții s-au bătut pentru victorie și am fost aproape să o obținem. Sunt semne că ne revenim. Meciul ăsta ne dă încredere pentru returul cu Csurgo.

Au jucat: Hendawy, Iancu 1 gol, Vasile – Chiuffa 3 goluri (1x7m), Malinovic 5, Chikovani 4 goluri, Buricea 1, Nikolic, Simovic 1, Omar, Andrei 4 (2), Csog 1.