Am plecat la drum pentru ultimele meciuri din 2020, cu CSM Vaslui și HC Buzău. Veștile bune au venit după antrenamentul din Sala Sporturilor. Vom avea echipa aproape completă la Sfântu Gheorghe. Gabriel Chilianu, care a făcut un meci foarte bun în etapa precedentă, contra turdenilor, va suplini în continuare absența lui Ionuț Iancu dintre buturi, de această dată alături de Dani Vasile. Și Sabin Ignat rămâne în lot, în locul lui Igor Radojevic. Antrenorii Djordje Cirkovic și George Buricea îi au la dispoziție și pe Ionuț Nistor, Nebojsa Simovic, Irakli Chikovani și Onur Ersin. Aceștia revin în echipă, alături de Fabio Chiuffa, Alexandru Andrei, Zoran Nikolic, Daniel Susanu, Gabriel Ilie, Ciprian Șandru, Alen Blazevic și Vitaly Komogorov.

Rudi Stănescu: Sunt două meciuri foarte importante. Mergem cu echipa aproape completă. Din fericire, aproape toți sunt sănătoși. Mergem optimiști la Sfântu Gheorghe. Ne dorim să câștigăm cele două meciuri și să încheiem un an bun, din punctul meu de vedere.

Devansată de Dinamo (locul 1, 39 de puncte) și Potaissa Turda (locul 2, 33 puncte), echipa noastră (30 puncte) are nevoie de două victorii în ultimele etape ale turului pentru a încheia anul pe locul 3, în condițiile în care este urmată, la mică distanță, de CSM București (27 puncte), Minaur Baia Mare (25 puncte) și Politehnica Timișoara (24 puncte). Marți, de la ora 13.45, în Sepsi Arena, o vom întâlni pe CSM Vaslui (locul 10, 16 puncte), iar miercuri, de la ora 13.00, în Sala Katy Szabo, pe HC Buzău (locul 8, 20 puncte).

Rudi Stănescu: Sunt echipe bune, incomode. Sunt convins că vor juca la capacitate maximă cu noi. Trebuie să ne facem treaba, să tratăm meciurile cu seriozitate maximă și să le câștigăm.

Etapa a XIV-a se dispută marți, după următorul program: ora 10.15: Dunărea Călărași – Potaissa Turda, 11.00: CSM Focșani – Magnum Botoșani, 13.00: CSM Reșița – CSM Bacău, 13.45: HC Dobrogea Sud – CSM Vaslui, 15.45: Minaur – CSU din Suceava, 16.30: CSM București – HC Buzău (TVR 2), 18.25: Steaua – CSM Făgăraș.

Din păcate, meciul Poli Timișoara – Dinamo, programat pentru marți, de la 18.15, în direct la TVR 1, nu se va mai disputa pentru că bănățenii au cazuri Covid și s-au antrenat în ultimele zile împreună. Poli a anunțat pe pagina sa oficială de facebook că nu va mai participa la turneul de la Sfântu Gheorghe.