Sorții ne-au rezervat un adversar redutabil în primul tur european, echipa franceză Chambery Savoie. Prima manșă va fi la Constanța, în 27/28 august, a doua, o săptămână mai târziu, pe 3/4 septembrie. „Delfinii” au început pregătirea pentru noul sezon, în care vor evolua pentru CS Municipal Constanța, care a preluat echipa de seniori și academia de copii și juniori HC Dobrogea Sud. Echipa antrenată de George Buricea, Rudi Stănescu și Ionuț Pușcașu va susține și câteva meciuri de verificare, cu Gorenje Velenje, Celje, Krka și Nexe, în cantonamentul din Slovenia, la începutul lunii august. Alte două jocuri au fost perfectate pentru jumătatea lunii august, cu Pick Szeged și Steaua Roșie Belgrad, ambele la Sânnicolau Mare.
George Buricea: Mai rău era doar cu Silkeborg. Am picat cu a doua cea mai grea echipă din urnă. Avem șansa noastră, dar ei pleacă favoriți.
Chambery Savoie Mont Blanc HB a încheiat pe locul 5 ultimul sezon din Starligue, după PSG, Nantes, Aix și Montpellier. Echipa antrenată de Eric Mathe are în componență internaționali valoroși, precum centrul sloven Sebastian Skube, interul stânga spaniol Alejandro Costoya sau interul dreapta brazilian Gustavo Rodrigues.
Eric Mathe: Sunt mulțumit că revenim în Europa. Constanța este o echipă pe care o cunoaștem puțin, dar știm că au mulți jucători de calitate. Europa ne rezervă deplasări dificile. Sperăm să trecem de primul tur și să ne continuăm parcursul pentru a ne atinge obiectivul de a juca în grupe.
În 2014, echipa fraților Gille a jucat contra lui HCM Constanța în grupele Cupei EHF. Toma, Buricea, Stănescu & comp reușeau un egal în Franța și o victorie acasă și mergeau mai departe, până în turneul Final 4 de la Berlin. Cei trei mari handbaliști constănțeni fac parte acum din staff-ul echipei care se va bate, 8 ani mai târziu, cu Chambery, pentru un loc în turul 2 al EHF European League.