Dobrogea Sud a avut jucători la șase echipe reprezentative în meciurile disputate miercuri și joi seară în preliminariile EURO 2020! Portarul Ionuț Iancu și extrema stânga Vencel Csog au pus umărul la prima victorie a tricolorilor din actuala campanie de calificare, 28-23 cu Lituania, în Grupa 6, la Târgoviște. Iancu a și marcat un gol, iar returul de la Klaipeda este acum decisiv pentru naționala noastră. Selecționata antrenată de Manuel Montoya este obligată să câștige și în deplasare, duminică, pentru ca România să păstreze șanse de calificare! Toți jucătorii echipei noastre convocați la naționalele țărilor lor au avut evoluții consistente. Interul stânga Stevan Vujovic a marcat 5 goluri pentru Muntenegru în victoria de senzație obținută miercuri seară, la Podgorica, 32-31 împotriva campioanei mondiale, Danemarca! O victorie, prima în Grupa 8, cu care Muntenegru intră în cursa calificării pentru Europene.

Vujovic, care a împlinit 29 de ani duminică, și-a făcut încă un cadou de ziua sa, după succesul obținut cu HCD în play-off-ul Ligii Zimbrilor. Și interul stânga Velko Markoski a sărbătorit de două ori cu victorie, Macedonia reușind să se impună in extremis, 34-33 contra Islandei, la Reykjavik! Velko a fost piesă importantă în apărare, iar Nikola Mitrevski a apărat foarte bine în ultimele 10 minute, reușind două parade decisive pe final. După pasul greșit din Grecia, Macedonia redevine una dintre favoritele la calificare din Grupa 3.

 

Interul dreapta Dejan Malinovic a fost în teren la victoria Bosniei, 30-26 în deplasare cu Finlanda, la Vantaa, și se va bate pentru calificare în Grupa 5 cu… colegul său de la HCD, portarul Viacheslav Saldatsenka! Belarus a dat lovitura în Cehia, la Plzen, unde Saldatsenka & comp au câștigat cu 31-30. A fost etapa rezultatelor pe muchie de cuțit. Nu a făcut excepție nici meciul Serbia – Croația, din Grupa 2, disputat la Belgrad, unde aproape 8000 de spectatori au sperat pînă în ultimele secunde la o victorie a plavilor. Interul dreapta Nikola Crnoglavac a marcat două goluri în egalul dramatic, 25-25, din Stark Arena. Pivotul Zoran Nikolic nu a jucat, dar este în lotul Serbiei, care se pregătește acum pentru returul de duminică, de la Zadar.

 

Branislav Angelovski, team-manager HC Dobrogea Sud: ”Au fost meciuri extraordinare, iar băieții noștri au fost la înălțime. Au avut numai victorii, doar Serbia nu a câștigat, dar egalul ăsta e cât o victorie pentru că au șanse mari de calificare acum. Sperăm că și în retur, în weekend, o să fie la fel de buni. Și să revină acasă sănătoși, fără accidentări, să continuăm ce am început în play-off, cu victorii, ca în prima etapă.”

Meciurile retur din preliminariile EURO 2020 se vor juca după următorul program: sâmbătă: Danemarca – Muntenegru, duminică: Croația – Serbia, Finlanda – Bosnia, Belarus – Cehia, Macedonia – Islanda, Lituania – România.