Am intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru duelul cu CSM București. Derby-ul Seriei A din play-off-ul Ligii Zimbrilor se joacă miercuri, de la ora 17.30 (în direct la TVR HD). Handbaliștii noștri care au evoluat la echipele naționale au revenit unul câte unul la Constanța. Luni seară, doar muntenegreanul Vujovic și belarusul Saldatsenka au ajuns la antrenamentul condus de Zvonko Sundovski și Marko Isakovic la Sala Sporturilor.

Zvonko Sundovski: ”Este cel mai important meci pentru noi. Vine după o pauză, și asta este o problemă. O să fie un singur antrenament cu toți jucătorii împreună. Dar ne pregătim, știm ce trebuie să facem și vrem să scriem încă o victorie pentru echipa noastră.”

Iancu și Csog, care au evoluat în dubla cu Lituania (28-23 și 23-24), macedonenii Mitrevski și Markoski, sârbii Crnoglavac și Nikolic și bosniacul Malinovic reintră de astăzi în programul echipei.

 

VUJOVIC, VICTORIOS ÎMPOTRIVA CAMPIONILOR LUMII

Dacă în primele meciuri din preliminariile EURO 2020, de la mijlocul săptămânii trecute, internaționalii noștri au câștigat în cinci dispute și au remizat într-o alta, sâmbătă și duminică rezultatele au fost la polul opus, în majoritatea cazurilor. Doar Malinovic, cu o dublă victorie contra Finlandei, și macedonenii Mitrevski și Markoski, care au remizat acasă cu Islanda, după ce câștigaseră în deplasare, au rămas pe plus. Marea surpriză de săptămâna trecută a fost reușită de Muntenegru, care a învins campioana mondială, Danemarca, scor 32-31, în meciul de la Podgorica. Părtaș la acest succes, cu care Muntenegru a reintrat în calculele calificării, a fost și interul stânga Stevan Vujovic. Jucătorul echipei noastre a marcat cinci goluri, performanță pe care a reușit-o și în returul din Danemarca, unde echipa sa a pierdut, previzibil, sâmbătă, scor 26-37.

 

Stevan Vujovic: ”A fost o mare victorie, un meci cu o atmosferă minunată. Eram sub presiune, aveam nevoie la acel moment de o victorie. Am făcut un meci mare, am avut o apărare foarte bună și i-am stopat pe aruncătorii lor. Mikkle Hansen a marcat doar două goluri din acțiune, restul de la 7 metri. A fost încă un cadou pentru ziua mea. Înainte a fost victoria cu Timișoara, aici, când am sărbătorit cu suporterii și coechipierii pe teren, apoi am bătut Danemarca, ce poți să îți dorești mai mult?”

Vujovic a împlinit 29 de ani pe 7 aprilie. Muntenegreanul arată poftă de joc și o eficacitate din ce în ce mai bună, dovadă și reușitele de la echipa națională. De luni, este focusat pe următorul meci.

Stevan Vujovic: ”Meciul cu CSM este foarte important. Trebuie să continuăm perioada bună de până acum. Dacă vom câștiga, se va deschide drumul către finală. Trebuie să dăm maximul pe teren, să câștigăm.”

Clasamentul Seriei A: HC Dobrogea Sud 9 puncte, CSM București 7p, Dunărea Călărași 2p, SCM Poli Timișoara 0p. Etapa a 2-a: miercuri, ora 17.00: SCM Poli Timișoara – Dunărea Călărași, ora 17.30: HC Dobrogea Sud – CSM București.