Djordje Cirkovic a bifat, la meciul cu Steaua, cea de-a 125-a prezență pe banca tehnică a echipei noastre și victoria cu numărul 100 ca antrenor al ”delfinilor”! O bornă importantă în viața sa de antrenor, dar și pentru clubul nostru. Palmaresul său include alte 5 egaluri și numai 20 de înfrângeri, în cele patru sezoane în care a pregătit HC Dobrogea Sud. Explicația acestui bilanț formidabil este oferită chiar de el, pe pagina personală de Facebook, unde Ciro expune câteva dintre principiile care îi călăuzesc munca de antrenor:
Eșecul este cea mai importantă sursă de informații pentru schimbare. Dacă stabilim principalele cauze ale înfrângerii, vom îmbunătăți cel mai mult jocul. Înfrângerea nu ar trebui percepută ca autodistructivă pentru un individ sau o echipă, deoarece sportul de astăzi cere recuperare rapidă și creștere. Să aprofundezi fiecare detaliu și să rezolvi simplu fiecare problemă este mai eficient decât să te grăbești să faci lucruri mari.”
Cei mai importanți sunt jucătorii. Noi creăm jucătorii, iar ei vor crea jocul. Intenția sinceră a unui antrenor de a fi un jucător mai bun îl poate ajuta mult mai mult decât metodele de antrenament pe care le folosește.”
SUNT MÂNDRU DE BĂIEȚII MEI, DE CUM AM ÎNCEPUT ACEST SEZON!”
Supercupa României este primul trofeu pentru Ciro ca antrenor la Constanța, iar victoria cu Dinamo, una specială. Dar ceea ce îl mulțumește cel mai mult este constanța echipei și handbalul pe care îl joacă. Ultimele 9 dintre cele 100 de victorii au venit în acest început de sezon, în care echipa a pierdut doar două meciuri.
Djordje Cirkovic: Eu sunt mândru de băieții mei, cum am început sezonul. Am jucat contra celor mai bune echipe din țară și am primit sub 20 de goluri, cu Dinamo, cu Turda, cu Steaua, cu CSM. La fel și în Europa, cu Wisla Plock acasă. Înseamnă foarte mult în handbalul modern. Și contează foarte mult pentru mine. Înseamnă că avem băieți cu inima, cu bătaie. Pentru mine, ca antrenor, nu trebuie nimic mai mult. Asta e victoria!
Ciro a venit în 2015, odată cu înființarea HC Dobrogea Sud, după ce câștigase trofee în Serbia cu Vojvodina Novi Sad. În 2016 a promovat echipa în Liga Națională, iar în 2017 a plecat și a pregătit echipa macedoneană RK Eurofarm Rabotnik. Din 2019 a revenit pe banca ”delfinilor”.
Djordje Cirkovic: Am început cu Vojvodina. OK, acolo am câștigat titlul și ca jucător, și ca antrenor. Dar, Constanța e cel mai important club din cariera mea de antrenor. Am primit șansa aici, sunt foarte mulțumit. Asta rămâne pentru toată viața, nu contează când se termină! E ca acasă. Aici mă simt ca acasă!
Și, pentru că viața de antrenor nu e deloc ușoară, problemele apar tot timpul. Accidentarea lui Leon Raso îi dă primele dureri de cap, după un start de sezon în care au fost puține accidentări. Centrul sloven a ieșit pe brațe din teren la meciul cu Steaua și mâine va face un RMN pentru a vedea dacă accidentarea la genunchi este gravă.
Djordje Cirkovic: Ne așteaptă un meci și mai greu la Bacău, în condițiile astea. Leon este un om foarte important în atac.
CSM Bacău – HC Dobrogea Sud se joacă duminică, de la ora 12.00.