Dobrogea Sud și Dinamo s-au bătut admirabil în primul derby al sezonului. Un duel de talie europeană, între două echipe valoroase, care ne reprezintă în EHF European League. Dinamo și-a confirmat statutul de favorită și a câștigat cu 24-21 (11-10), cucerind astfel singurele două trofee decernate pentru sezonul trecut: Cupa și Supercupa României. Meciul a fost extrem de echilibrat în primele 40 de minute. Am ținut sub presiune adversarul cât timp Ionuț Iancu a fost greu de bătut, Zoran Nikolic a finalizat inspirat de la semicerc, iar Vitaly Komogorov a găsit culoare pentru a arunca în forță de la 9 metri. Iranianul Saeid Heidarirad a făcut minuni, însă, în poarta lui Dinamo, iar interul stânga croat Ante Kuduz, votat cel mai bun jucător al sezonului trecut în Liga Zimbrilor, a ieșit la rampă la jumătatea reprizei secunde, când Dinamo a rupt echilibrul partidei. De la 11-12, în minutul 34 (gol Komogorov), Dinamo a întors scorul la 17-15, în minutul 43, și datorită șarjelor lui Vujic, iar apoi a accelerat, pe mâna lui Kuduz, la 19-15, în minutul 46. Noua achiziție, Javier Humet, a mai pus două goluri în plus pe tabelă, 21-15, și a făcut imposibilă revenirea băieților lui Djordje Cirkovic. “Delfinii” au redus diferența pe final și au încheiat meciul cu fruntea sus în fața unei echipe care și-a demonstrat din plin valoarea în sezonul trecut al Ligii Campionilor. Câștigătoarea Cupei României ultima dată în 2017, Dinamo a luat titlul în 2016, 2017, 2018 și 2019, nu și în 2020, când a încheiat Liga Zimbrilor pe locul 1, dar titlul nu s-a acordat pentru că întrecerea internă a fost întreruptă în luna martie, din cauza pandemiei.

Djordje Cirkovic: O felicit pe Dinamo. Este o echipă care știe să joace meciuri ca acesta. O echipă plină de experiență. Noi am jucat bine 40 de minute. În 6 contra 5 am greșit, ei s-au dus la 4-5 goluri și am pierdut meciul. 

Constantin Ștefan: Mă bucur că am câștigat Cupa României, este un trofeu care ne lipsea în ultimii ani. Am câștigat și Supercupa, eu spun că e corect, pentru că în sezonul trecut am arătat că suntem cea mai bună echipă din țară, chiar dacă nu am luat titlul.

Echipele: Dinamo (antrenori Constantin Ștefan, Sebastian Bota): Heidarirad 14 intervenții (2x7m), Lazăr – Ghionea 4 goluri, Bannour, Vujic 5, Shebib Mamdouh 1, Kuduz 6, Negru 1; Mousavi, Savenco, Szasz 1, Gavriloaia, Humet 6, Botea, Bizău / HC Dobrogea Sud (antrenori D.Cirkovic, G.Buricea, R.Stănescu): Iancu 11 intervenții, Vasile – Chiuffa, Chikovani 1 gol, Șandru 3, Nikolic 5, Komogorov 6, Andrei 2; Nistor 1, Radojevic 1, Blazevic, Simovic, Ilie 1, Susanu 1, Onur.