Rămânem pe locul 2 în Liga Zimbrilor după un succes important în fața Stelei: 32-28 (15-15), în ultimul meci al etapei a 9-a, care trage cortina peste turneul 2 de la Sfântu Gheorghe. Un duel echilibrat, tranșat pe final de băieții noștri în Sepsi Arena, după o repriză secundă pe care am controlat-o aproape în totalitate. De la 23-21, în minutul 45, balanța victoriei a început să se încline tot mai mult către tabăra noastră. Experiența lui Buricea în centru, servant perfect pentru Nikolic și Andrei, un „trasor” marca Komogorov și două intervenții senzaționale reușite la 7 metri de Iancu, la aruncările lui Milosevic și Grbovic, a doua într-un moment cheie, la 27-26, cu om în minus pe teren, ne-au menținut la timona jocului. Șandru a rezolvat apoi, pe cont propriu, un atac pozițional și ne-a dus la 28-26, în minutul 55. Steaua lui Marius Stavrositu a redus din diferență, dar inspirația oamenilor săi de la 9 metri, egipteanul Khairy, sârbul Milosevic și rusul Aslanian, s-a pierdut pe final. Au rezultat două contraatacuri tăioase, finalizate de Andrei și Chikovani, care au dus scorul la 30-27, cu două minute înainte de sfârșitul partidei. Milosevic a făcut 30-28, dar Buricea a scos un 7 metri, transformat de Șandru când mai rămăsese un minut și jumătate de joc. Nistor a parafat rezultatul final: 32-28. Bifăm a 7-a victorie în 8 meciuri disputate de la începutul sezonului, un traseu aproape perfect, întrerupt doar de sincopa de sâmbătă cu Poli Timișoara.

Djordje Cirkovic: După meciul de ieri și coșmarul din ultimele minute, am avut reacția așteptată astăzi. Am jucat multe meciuri și calitatea jocului a scăzut de la zi la zi. E foarte greu să faci tactica, oboseala este maximă.

Echipele: Steaua (antrenor Marius Stavrositu): Stănescu, Bucătaru – Aslanian 6 goluri, Milosevic 5, Grbovic 5 (1x7m), Roșu 5 (3), Georgescu 5, Khairy 1, Johansson 1, Pop, Ivancenko / HC Dobrogea Sud (Djordje Cirkovic): Iancu, Vasile – Șandru 10 goluri (1x7m), Komogorov 6, Nistor 5, Andrei 4, Nikolic 3, Chikovani 3, Susanu 1, Buricea, Ilie, Simovic, Radojevic.

Rezultatele etapei a 9-a: Dinamo București – CSM Reșița 39-23, Potaissa Turda – CSM Bacău 32-23, Poli Timișoara – Dunărea Călărași 26-24, CSM Făgăraș – CSM București 23-32, CSM Vaslui – HC Buzău 28-33.

Dinamo este singura echipă fără înfrângere în Liga Zimbrilor, și conduce în clasament, cu 21 de puncte (7 meciuri), urmată de HC Dobrogea Sud, cu 21 puncte (8 meciuri), CSM București, 21 puncte (9 meciuri) și Potaissa Turda, 18 puncte (8 meciuri).

Următoarea etapă, a 10-a, a fost programată pentru 23 octombrie și se va desfășura tot la Sfântu Gheorghe, când echipa noastră are meci cu CSM Făgăraș. Până atunci, campionatul se întrerupe pentru a-i permite lui Dinamo să evolueze, pe 20 octombrie, acasă, cu Sporting Lisabona, în grupele EHF European League. Etapa a 11-a, în care HC Dobrogea Sud are meci cu Dinamo, ar putea avea loc pe 11 noiembrie, după pauza rezervată preliminariilor EURO 2022, în care România va întâlni Suedia, în deplasare, și Muntenegru, acasă.