Despre

Handbal Club Dobrogea Sud Constanța, reprezintă noul proiect handbalistic al orașului Constanța, înființat în vara anului 2015, prin care se dorește continuarea tradiției handbalului de performanță la malul mării.

Inițiatorii acestui nou proiect handbalistic sunt foștii jucători ai echipei HCM Constanța, Ionuț Rudi Stănescu, George Buricea și Laurențiu Toma, sportivi și ai echipei naționale a României, care, din pasiune pentru handbal, respect și dragoste pentru publicul minunat și devotat al Constanței, au pus bazele acestei minunate echipe. Obiectivele stabilite încă de la începutul existenței echipei, se reflectă deja în evoluția remarcabilă în campionatele naționale și europene. După primul an de competiții în liga secundă, HC Dobrogea Sud s-a impus detașat în clasament, calificându-se fără probleme în prima ligă a campionatului național, fiind un fapt istoric pentru o nou promovată participantă după primul an în liga națională.

Un alt aspect fără precedent în istoria handbalului național este și faptul că echipa noastră, nou promovată, a participat, după numai doi ani de existență,  într-o competiție europeană, respectiv Cupa Europeană, EHF CUP, direct în faza a doua a Calificărilor.

Prin profesionalismul și experiența sportivilor noștri, am reușit într-un timp scurt să punem bazele unui club sportiv de performanță cu largi deschideri și viziuni europene. Astfel, pentru noi nu este suficient doar să acumulăm rezultate pozitive și victorii prezente. Ceea ce este mult mai important pentru noi este să lăsăm în urmă, după ce noi nu vom mai avea posibilitatea fizică de a mai evolua în teren, noi sportivi constănțeni, în special, la fel de determinați și de muncitori care să mențină echipa pe locurile fruntașe ale oricărui clasament.

Cu această găndire în perspectivă, am pus bazele ACADEMIEI DE HANDBAL HC DOBROGEA SUD, care este compusă din grupe de copii și juniori, respectiv minihandbal, juniori I, juniori II, juniori III,  juniori IV și divizia A, care totalozeaza peste 150 de copii.