Divizia A repornește la drum, după 8 luni de pauză! Duminică,”Delfinii” vor da piept cu Dinamo II, în primul turneu al noului sezon, de la Cluj-Napoca. Va fi o avanpremieră a derby-ului din Liga Zimbrilor, programat pe 27 noiembrie, în Capitală. George Buricea, se antrenează pentru duelul cu Dinamo, dar se ocupă și de pregătirea și promovarea tinerilor de la Academia Dobrogea Sud la echipa mare. George este antrenorul echipei a doua, alături de Enis Murtaza.

George Buricea: Mă bucur că începem, pentru că ne tot antrenam și nu jucam. Era greu și pentru noi, ca antrenori. Cât să-i mai motivezi pe băieți? Acum, ne pregătim pentru primele meciuri. Este bine că unii băieții s-au antrenat și cu prima echipă. Și ceilalți au mai făcut individualizare cu cei tineri de la prima echipă. Jucăm la Cluj-Napoca, în primul turneu, cu Târgu Jiu, Medgidia și Dinamo. Obiectivul nostru este să creștem jucători, să aducem jucători la prima echipă. Dar, m-ar interesa să-i batem pe Dinamo!

Puștii de la echipa a doua prefațează, așadar, meciul din Liga Zimbrilor. Derby-ul etapei a 11-a, care va opune primele două clasate, se joacă în Sala Rapid din Capitală, pe 27 noiembrie, de la ora 18.25 (în direct la TVR1).

George Buricea: Sunt cinci săptămîni fără meci. Este mult doar să te antrenezi, îți pierzi forma sportivă. Una e să te antrenezi, alta e să joci. După cinci săptămâni, e greu să știi la ce te poți aștepta la primul meci. Și asta e valabil pentru toate echipele. Nu ai cum să fii în formă sportivă. Dinamo? Au jucat și vor mai juca în Europa. Au meci cu Tatran Presov, urmează cu noi, după care merg la Berlin, deci sunt oarecum în priză. Dar e un cuțit cu două tăișuri, pentru că și noi am jucat în Europa și știm ce înseamnă să pierzi ore prin aeroporturi și să ai meci în câteva zile. Vom vedea ce va fi la fața locului.

Programul turneului 1 al Diviziei A, sezonul 2020/2021, este următorul: vineri, 20 noiembrie, ora 18.00: HC Dobrogea Sud – CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu, sâmbătă, 21 noiembrie, ora 18.00: HC Dobrogea Sud – CS Medgidia, și duminică, 22 noiembrie, ora 14.50: HC Dobrogea Sud – CS Dinamo București.  Din Seria B mai fac parte CSM București, CSM Ploiești, CS Universitatea Craiova și CNOPJ București. Meciurile din Seria A se vor juca la Sala „Mihai Viteazu” din comuna cu același nume, iar cele din Seria C la Sala „Gheorghe Barițiu” din Turda.