„Tricolorii” au câștigat primul meci-test cu Xavi Pascual pe bancă, de la revenirea acestuia în România. 37-25 cu Georgia lui Irakli Chikovani și Sandu Iacob, la Sala Dinamo din București. Ne-am bucurat să-i vedem apărând culorile echipei naționale pe Dani Vasile și Ionuț Nistor. Cei doi „delfini” au avut evoluții bune. Vasile le-a închis poarta georgienilor în multe rânduri, iar Nistor a marcat două goluri și a fost foarte activ în combinații pe semicercul advers. Urmează dubla amicală cu Spania, campioana europeană și medaliata cu bronz mondial. Meciurile se vor juca la Aviles, joi și sâmbătă, de la aceeași oră, 22.00.
Ionuț Nistor: Cred că ne-am descurcat binișor. E clar că mai avem multe de pus la punct în apărare, pe faza a doua și la atacul pozițional. Trebuie să muncim mult, într-un timp destul de scurt. Joi și sâmbătă, întâlnim un adversar de alt calibru. Vor fi două meciuri foarte grele. Sperăm să facem cât mai multe lucruri bune.
Xavi Pascual a aliniat contra Georgiei o echipă tânără, în care decanii de vârstă au fost Alexandru Șimicu (33 ani) și Javier Humet (31 ani). Au evoluat: Iancu, Vasile – Negru 8 goluri, Thalmaier 5, Șimicu 4, Humet 4, Buzle 3, Dumitriu 2, Nistor 2, Cumpănici 2, Constantina 2, Szoke 1, Păunescu 1, Căbuț 1, Mănescu 1, Fodorean 1, Dedu, Militaru.