Nu a fost seara noastră. Am pierdut primul meci al finalei, 26-33 cu Dinamo, însă nu trebuie să dezarmăm! Campionatul se joacă, atât timp cât mai există șanse. Cu condiția să nu repetăm evoluția din Sala Sporturilor.

Rudi Stănescu: ”Nu este totul pierdut, le-am spus băieților că am mare încredere în ei și la București se poate întâmpla orice. Azi, Dinamo a fost echipa mai bună, din păcate ne-a bătut clar. Felicitări, Dinamo! Din fericire, finala se dispută din mai multe meciuri. Mergem la București să împingem finala în decisiv.”

Finala Ligii Zimbrilor a făcut tribunele neîncăpătoare la Sala Sporturilor, așteptările suporterilor erau foarte mari, meciul a început promițător, însă Dinamo și-a impus jocul. Portarii Heidarirad și Missaoui au prins extraordinar, apărarea a fost în multe momente impenetrabilă, iar în atac interul dreapta tunisian Bannour a lovit necruțător. Dinamo s-a desprins decisiv înainte de pauză, de la 12-10 la 15-10. Buricea, aflat la ultimele meciuri din carieră, a încercat să tragă echipa după el, Malinovic și Nikolic au avut câteva reușite, dar meciul a curs spre o victorie clară a campionilor. Vujovic a luat cartonaș roșu și a fost descalificat pentru un gest nervos la adresa arbitrului Iliescu, în minutul 40, și va rata meciul 2.

Laurențiu Toma: ”Un meci greu. Nu ne-a ieșit nimic nimic din ce ne-am propus. Am zis să intrăm să facem un meci tare, atac- apărare, să avem curaj, însă ne-au dominat și au reușit să câștige. Au 1-0, încercăm să învățăm din greșelile de astăzi și să întoarcem rezultatul.”

Marius Mocanu: ”Au fost mai buni, mai eficienți, Bannour a prins o zi extraordinară și acolo s-a făcut diferența. Avem o săptămînă să ne pregătim, vom da totul în meciul 2 și cred că putem cîștiga. Trebuie să fim exacți, să anihilăm linia lor de 9 metri. Singurul nostru gând este să mergem acolo să câștigăm.”

100 de suporteri dinamoviști au susținut echipa în Sala Sporturilor. Aproape de finalul meciului, scandările venite dinspre galeria alb-roșiilor au inflamat puțin atmosfera.

Laurențiu Toma: “Acolo ne va aștepta iadul pe pământ. Ați văzut ce se întâmplă într-o sală de sport, cu injurii, e păcat că federația nu ia atitudine. Este josnic, lipsă de respect față de noi, de public, de doamne, domnișoare, copii. Cred că Dinamo, dacă s-ar implica, ar rezolva problema. Mă bucur că publicul nostru a fost civilizat și nu a răspuns în niciun fel.”

Dinamoviștii preferă să rămână cu picioarele pe pământ după acest succes.

Dan Savenco: ”Ne bucurăm de victorie. Am luat prima opțiune pentru titlu, dar nu e jucat nimic. Constanța are jucători buni, cu experiență, nu trebuie să ne bucurăm deja, nu cred că s-a jucat finala. Da, avem 55% șanse la titlu, dar nu trebuie să sărbătorim deja câștigarea trofeului, mai avem un meci, sper să fie doar un meci…”

Ștefan Constantin: ”Este o victorie importantă. Am câștigat primul meci, în deplasare, contează foarte mult pentru noi, ne dă moral. Trebuie să fim foarte atenți pentru că anul trecut, cu Steaua, am pierdut meciul 2 acasă și finala s-a dus în 3 meciuri. Până miercuri vom fi precauți și foarte atenți. Ne dorim anul acesta să cucerim titlul pe teren propriu.”

Meciul 2 se va juca miercuri, 22 mai, de la ora 18.05, în Sala Dinamo din București, și va fi transmis în direct la TVR HD și TVR 1.