Trei “delfini” vor fi pe teren astăzi, la amicalul România – Georgia, de la București. Este primul test pentru tricolori de la instalarea lui Xavier Pascual în funcția de selecționer. Aflat la cel de-al doilea mandat la cârma naționalei de seniori a României, antrenorul spaniol pregătește campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2023, care va debuta în ianuarie. Astăzi, de la ora 18.00, în Sala Dinamo, portarul Daniel Vasile și extrema dreaptă Ionuț Nistor vor avea ocazia de a înfrunta Georgia lui Irakli Chikovani, condusă de antrenorul român Sandu Iacob. Urmează, pe 4 și 6 noiembrie, două partide amicale contra Spaniei, la Aviles.

Daniel Vasile: Ne bucurăm pentru convocare, mergem cu plăcere de fiecare dată la echipa națională. Ne place să lucrăm cu colegii de la alte echipe. Este a 3-a convocare de la venirea lui Xavi Pascual, dar prima la care vin și internaționalii din afara țării. Avem și trei meciuri de pregătire, o să vedem cum arătăm ca echipă de data asta. Este o formulă nouă, avem un antrenor nou, un sistem nou. O să fie interesant.

Dintre cei 24 de sportivi convocați, 18 vor face deplasarea în Spania pentru cele două partide amicale cu echipa antrenată de Jordi Ribera, campioana europeană en titre.