7 VICTORII ÎN ULTIMELE 7 MECIURI! Echipa noastră a câștigat astăzi după-amiază, 25-20  cu CSM Bacău, în etapa a 12-a din Liga Zimbrilor. Al șaselea succes obținut în campionat ne duce la doar 3 puncte de podium, dar urmează două meciuri tari acasă pe final de an, miercurea viitoare cu Steaua și peste încă o săptămînă cu Minaur.

Rudi Stănescu: O victorie frumoasă, muncită și meritată. Nu a fost ușor, dar repriza a doua ne-a aparținut și ne-am desprins de la jumătatea ei, iar victoria nu a mai stat sub semnul întrebării. Continuăm cursa spre podium! Acum avem nevoie de mobilizare maximă pentru meciul cu Steaua, de acasă. Îi așteptăm constănțeni să vină în număr mare să ne susțină miercuri, la ora 18.25, la Sala Sporturilor. 

 

FILMUL MECIULUI

După un prim sfert de oră în care s-a mers cap la cap (5-5, în minutul 15), băieții noștri au reușit o serie excelentă de 3 goluri și s-au dus la 8-5, prin golurile lui Chikovani și Chiuffa. Gazdele, cu fostul portar al delfinilor, Saldatsenka, în formă bună, au refăcut diferența, 8-8, ba chiar au preluat conducerea. Chikovani a egalat însă și a stabilit scorul primelor 30 de minute: 9-9. De la golul lui Nistor, 13-12, în minutul 40, nu am mai cedat inițiativa și, treptat, am  înclinat balanța în favoarea noastră. Nikolic a punctat de trei ori în cîteva minute și s-a făcut 17-13, la jumătatea reprizei. Buricea, cu o intercepție ca pe vremuri și un contraatac perfect, ne-a dus la 20-16, în minutul 50 și a netezit drumul spre victorie. Foarte inspirat între buturi, Iancu ne-a făcut viața mai ușoară cu paradele sale, și s-a mai pus doar problema scorului. Am avut și 6 goluri avantaj, dar foștii jucători ai Constanței, Crnoglavac și Gal, au redus diferența, pentru ca Nistor să stabilească, din 7 metri, scorul final: 25-20!

Echipele (antrenor Adrian Petrea): Saldatsenka, Tamaș, Crăciunescu – Gal 6 goluri, Șerhel 5, Crnoglavac 4, M.Cotinghiu 2, Anton 2, Tărîță 1, Bologa, Iordachi, Păunică, Drăgan, Sadovyi, Huța / HCD (Djordje Cirkovic, Marko Isakovic, Alexandru Buligan): Iancu, Vasile, Hendawy – Nistor 5 goluri, Malinovic 2, Buricea 3, Nikolic 5, Chikovani 5, Csog; Chiuffa 1, Andrei 3, Simovic, Mocanu 1, Rotaru.

Rezultate: Minaur Baia Mare – CSM Vaslui 30-21, Dinamo – CSM Făgăraș 46-26, CSM Reșița – Poli Timișoara 18-28. Vineri, de la 18.25, se joacă Potaissa Turda – CSM Focșani, iar sâmbătă, la 15.30, Steaua – CSM București. Clasament: 1.Dinamo 30 puncte, 2.Minaur 25p, 3.Potaissa Turda 22p, 4.Steaua 22p, 5.HC Dobrogea Sud 19p, 6.CSM Focșani 19p.