CALIFICAREA SE JOACĂ! Este convingerea cu care echipa noastră va intra pe teren la Csurgo! Manșa secundă a turului 2 al Cupei EHF pleacă de la -2 pentru noi, după ce Csurgoi KK s-a impus la Constanța cu 24-22. O diferență recuperabilă, dacă luăm în calcul jocul bun făcut de băieții noștri pe teren propriu și mai ales atitudinea arătată în cele de 60 de minute. Confirmarea a venit la București, unde am fost aproape de o victorie contra CSM-ului. A fost 20-20, un rezultat pozitiv pe un teren dificil, care a crescut încrederea echipei în propriile forțe, acel respect de sine pe care noul antrenor îl invoca la prezentarea sa oficială.

Djordje Cirkovic: Aveam nevoie de un rezultat pozitiv. Dacă deschidem meciul cu 2-0, egalăm diferența din tur. Dar contează mult arbitrajul. La Constanța a fost dezastru. Da, cred că este posibilă calificarea!

Părerea este împărtășită de conducerea clubului și, foarte important, de jucători, care simt că lucrurile merg spre bine.

 

Irakli Chikovani: Dacă jucăm așa cum am jucat acasă și arbitrajul o să fie mai OK, eu cred că putem să ne calificăm.

Echipa noastră a făcut astăzi deplasarea cu avionul de la București la Budapesta și apoi cu autocarul până la Csurgo, un orășel de 5300 de locuitori situat în sud-vestul Ungariei, la granița cu Croația. Din Croația sunt și cei doi arbitri, Tomislav Cindric și Robert Gonzurek, în timp ce observator EHF este Aco Nikolovski (Macedonia).

Băieții antrenați de Djordje Cirkovic, George Buricea și Alexandru Buligan s-au antrenat în această seară în sala Laszlo Sotonyi.

Csurgoi, victorie și în campionatul Ungariei

Csurgoi KK merge bine după victoria de la Constanța. Jucătorii antrenați de Alem Toskic și Norbert Baranyi au câștigat și în deplasarea de la Dabas, scor 32-25. De partea gazdelor este și tradiția europeană. Csurgoi a câștigat până acum cele 11 meciuri disputate pe teren propriu în Cupa EHF, inclusiv împotriva unor echipe de top precum Ademar Leon, Hannover sau Magdeburg. Pe de altă parte, în ciuda optimismului care domină tabăra ungurilor după victoria de la Constanța, adversarii noștri sunt puși în gardă de jocul bun reușit de băieții noștri la București și avertizează asupra formei bune a interilor Malinovic și Chikovani, principalii noștri marcatori în meciul cu CSM. Concluzia este că sâmbătă concentrarea va fi esențială, scriu cei de la Csurgoi pe site-ul oficial al clubului.