Am fost la un pas de o calificare meritată în grupele EHF European League! Am condus cu 12-10 la pauză, 15-11, în minutul 35 și 17-14, în minutul 40, am fost peste portughezi la multe capitole, dar am plătit pe final pentru câteva erori în atac. Sporting a revenit în ultimele 10 minute și a fructificat la maximum șansele avute, obținând o calificare dramatică după egalul de la Constanța (27-27). „Delfinii” au început perfect meciul din „Joao Rocha”, cu Iancu fabulos în prima repriză, când a reușit 8 parade! Ilie, curajos la 9 metri, Nistor și Chiuffa, mână sigură la 7 metri, au reușit câte o dublă și au pus „leii” cu botul pe labe. Băieții lui Cirkovic n-au putut rupe echilibrul nici la 4 goluri avantaj, istoria startului perfect de repriză secundă de la Constanța repetându-se, din păcate. Sporting a echilibrat meciul pe mâna excelentului portar sloven Skok (15 parade, 40% eficiență), a puternicului inter cubanez Valdez și a extremei de buzunar Tavares (7 goluri, din 8 aruncări), omul finalului de partidă, cu execuții sigure pe contraatac și de la 7 metri. Komogorov (4 goluri /9 aruncări), Buricea (3/5) și Nikolic (4/5) ne-au ținut în joc până la 21-21, în minutul 57, dar „leii”, deși l-au pierdut, pentru 3 eliminări, în minutul 45, pe căpitanul Frankis Marzo (6/7), au fost mai inspirați pe final. La 20-20, Chikovani a ratat un 7 metri, iar arbitrii germani Baumgart și Wild, impecabili până atunci, au închis ochii la o eliminare evidentă la Valdez, lăsându-ne, în schimb, pe noi în inferioritate, cu eliminări la Buricea și Simovic. Un meci pe muchie, decis în ultimele două minute de Sporting, care se califică în grupele competiției.
Echipele: Sporting (Rui Silva): Skok, Gaspar – Tavares 7 goluri, Marzo 6, Roque 2, Djukic 2, Ruesga 1, Schongart 1, Valdez 1, Clarac 1, Salvador 1, Rocha, Bingo, Ribeiro / HC Dobrogea Sud: Iancu, Vasile – Komogorov 4 goluri, Nikolic 4, Buricea 3, Șandru 2, Nistor 2, Ilie 2, Chiuffa 2 (2x7m), Radojevic 1, Chikovani 1, Blazevic, Simovic.

Rudi Stănescu: Aș vrea să le mulțumesc tuturor fanilor noștri. I-am simțit foarte foarte aproape de noi, știu că și ei au trăit meciul la intensitate maximă. Din păcate, anul acesta atât am putut să facem în cupele europene. Eu zic că părăsim competiția eliminați de o echipă foarte puternică, un nume îm handbalul european. Știm unde suntem, ce avem de făcut, drumul pe care trebuie să-l urmăm și, cu siguranță, vom reveni în sezonul viitor mult mai puternici și mai determinați. Acum, după ce vom ajunge acasă, avem foarte puțin timp la dispoziție până la următoarele meciuri. Duminică va începe al doilea turneu al Ligii Zimbrilor, de la Sfântu Gheorghe. Ne așteaptă 6 meciuri grele, dar sunt convins că suntem capabili să le aducem bucuria fanilor noștri.

Nici Potaissa Turda nu a reușit calificarea în grupe, după 35-35 acasă și 27-31, în seara aceasta, în Franța, cu Fenix Toulouse. Dinamo București este calificată direct în faza grupelor.
Duminică începe turneul 2 al Ligii Zimbrilor, la Sfântu Gheorghe, cu meciurile din etapele 4-9. Echipa noastră va juca primul meci contra lui CSM București, de la ora 16.30 (în direct la TVR 1).