Băieții noștri s-au ”îmbarcat” astăzi dimineață cu destinația Cluj-Napoca, nerăbdători să joace primele meciuri din noul sezon al Diviziei A. ”Delfinii” de la echipa a doua vor da piept cu Târgu Jiu, Medgidia și Dinamo II în turneul 1 al Seriei B, găzduit de Sala Horia Demian. Sunt primele lor meciuri după mai mult de 7 luni de așteptare. Sezonul trecut s-a încheiat brusc din cauza pandemiei, iar competițiile de juniori au fost și ele anulate. S-a irosit astfel munca de aproape un an începută de antrenorii George Buricea și Enis Murtaza, care au pregătit atât echipa din Divizia A cât și pe cea de juniori I, care era calificată la turneul final.

Enis Murtaza: Ne tot antrenăm din iunie, de când am început pe plajă. Majoritatea fiind juniori, am sperat că vom juca la turneul final, ne-am pregătit, dar au trecut iulie, august, septembrie și nu s-a mai întâmplat nimic. Și nu am putut juca niciun meci amical, doar antrenamente… Ne așteaptă un turneu greu, cu trei echipe bune.

HC Dobrogea Sud II face parte din Seria B și va juca vineri, sâmbătă și duminică împotriva unor adversari puternici. CSU Târgu Jiu s-a bătut la promovare în sezonul trecut, CS Medgidia a mai luat jucători și rămâne aceeași echipă bună, și mai este și Dinamo, care are acum propria academie. Antrenorii George Buricea și Enis Murtaza au la dispoziție în acest sezon și câțiva jucători noi: pivotul Alexandru Popa, revenit de la CSU Suceava, cu care a evoluat sezonul trecut în Divizia A, interul dreapta Andrei Teodorescu, ultima dată la CSM Oradea, extrema stânga Sebastian Bărbulescu și pivotul Florin Turof, ambii reactivați, dar și interul stânga Amir Ablachim, care a evoluat până acum la juniori, la Medgidia. Ceilalți jucători care fac deplasarea sunt: Gabriel Preda, Gabriel Chilianu (portari), Paul Cazacu, Mircea Chifor (extreme stânga), Ștefan Moroșanu (extremă dreapta), Raul Ostace, David Cutura (centru), Andrei Bruj, Andrei Apostol (interi stânga), Ionuț Adrian Stănescu (inter dreapta). La turneul de la Cluj-Napoca nu vor putea merge centrul Andrei Costea și pivotul Florin Soare, ambii indisponibili, dar nici antrenorul George Buricea, care se pregătește cu echipa mare pentru derby-ul cu Dinamo de săptămâna viitoare. Pe banca tehnică a echipei noastre va sta directorul tehnic al Academiei HC Dobrogea Sud, Aihan Omer. Președintele Rudi Stănescu va fi și el prezent la turneu.

Rudi Stănescu: Mă bucur că, după atâtea luni, tinerii noștri au posibilitatea să joace. Sperăm ca ei să crească în valoare în acest sezon și să îi vedem cât mai repede la echipa mare.

Programul turneului 1 al Diviziei A, sezonul 2020/2021: 

Vineri, 20 noiembrie, ora 18.00: HC Dobrogea Sud – CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu

Sâmbătă, 21 noiembrie, ora 18.00: HC Dobrogea Sud – CS Medgidia

Duminică, 22 noiembrie, ora 14.50: HC Dobrogea Sud – CS Dinamo București

Din Seria B mai fac parte CSM București, CSM Ploiești, CS Universitatea Craiova și CNOPJ București. Meciurile din Seria A se vor juca la Sala „Mihai Viteazu” din comuna cu același nume, iar cele din Seria C la Sala „Gheorghe Barițiu” din Turda.