Clubul nostru a demarat campania de transferuri pentru viitorul sezon. Și a început în forță, cu doi jucători egipteni de top, multipli campioni ai Africii! Portarul Karim Hendawy și interul stânga Yassin Omar au semnat contracte pe o perioadă de 2 ani cu HC Dobrogea Sud, care face astfel primele achiziții oficiale.

Rudi Stănescu: “Egiptul are un handbal foarte evoluat, o școală care produce jucători de valoare. Egiptenii sunt prezenți an de an la marile competiții cu echipa națională. Sunt convins că Karim și Omar ne vor ajuta în noul sezon.”

Karim Mostafa Hassan Kendawy (31 ani, 1,88 metri, 94 kg), poreclit Katonga, are peste 400 de selecții în naționala Egiptului, pentru care a evoluat cu succes la ultimele mari turnee: Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016 (locul 9), Campionatele Mondiale din 2017 (locul 13) și 2019. Egiptul, cu Kendawy între buturi, a făcut un Mondial foarte bun în acest an, încheind competiția pe locul 8. Katonga are un palmares impresionant cu Zamalek și Al Ahly, cu care a câștigat 15 trofee, inclusiv pe cel de campion al Africii. Din 2017 a evoluat la Beșiktaș Istanbul, alături de care a câștigat două titluri, două cupe și două supercupe ale Turciei.

Karim Hendawy: “Sunt fericit că mă alătur echipei Constanței. Este o provocare și o nouă șansă de a obține performanțe. Hai Constanța!”

Yassin Omar (30 ani, 1,94m, 99kg) vine de la Al Ahly, alături de care a câștigat de 6 ori Liga Campionilor Africii, 3 cupe și 6 titluri în Egipt.

Yassin Omar: Sunt foarte fericit că am semnat cu HCD. Sper să am un sezon grozav, voi da totul să îmi ajut coechipierii, să obținem succese împreună. Hai Constanța!

Echipa se va reuni pe 15 iulie, la Constanța, și va face vizita medicală la clinica Iowemed, unul dintre sponsorii HC Dobrogea Sud. Va urma un cantonament de pregătire la Sfîntu Gheorghe, unde va susține două amicale cu Știința Bacău. Pe 10 și 11 august, HCD va susține alte două amicale la București, contra unei echipe de top din Rusia, iar în perioada 14-17 august va evolua la turneul de la Struga.