Fostul mare handbalist român Alexandru Buligan se alătură staff-ului tehnic la HC Dobrogea Sud, unde speră să continue performanțele de top reușite în cei 4 ani petrecuți la HCM Constanța, între 2010 și 2014. Buli va fi antrenor cu portarii și va colabora cu Zvonko Sundovski – antrenorul principal, George Buricea – antrenorul secund și Marko Isakovic – preparatorul fizic.

Alexandru Buligan: ”Revin la ceva cunoscut. Am lucrat foarte bine cu Zvonko, cu Marko și cu George, care știu cât de ambițios este. Rudi mi-a fost elev, nu a fost nevoie de prea multe cuvinte ca să mă convingă să revin la Constanța. Aici am petrecut o perioadă extraordinară, am câștigat 4 titluri și 4 cupe, am ajuns până în Final 4 la Berlin, în Cupa EHF. Acum, voi lucra la un club nou și știu că nu mai este atât de simplu ca pe vremea HCM. Dinamo are un lot foarte valoros și domină în ultimii ani campionatul, dar Dobrogea Sud se poate lăuda deja cu câteva performanțe într-un timp foarte scurt de la înființare. Este o obligație față de fani, de toți cei care susțin această echipă, să dăm totul pentru un sezon foarte bun.”

Alexandru Buligan și-a încheiat pe 30 iunie contractul cu Federația Israeliană de Handbal, după cinci ani în care a făcut parte din staff-ul echipelor naționale de seniori, tineret și juniori.

Alexandru Buligan: ”Mă întorc în România, în țara mea, după cinci ani extraordinari în Israel. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat acolo. Am crescut generații de portari, nu a fost simplu să îi aduc la un nivel internațional acceptabil. Ne-am calificat cu echipa U

18 la Campionatul European. Am lucrat patru ani la academia de juniori, la echipele U18 și U20, în același timp cu naționala de seniori. Israel nu are tradiție în handbal, de aceea sunt mândru de munca mea, am reușit performanțe importante în acești ani.

Alexandru Buligan este unul dintre cei mai titrați handbaliști români din istorie. Liderul selecțiilor la echipa națională a României, Buli a fost medaliat cu bronz olimpic la Los Angeles, în 1984, și bronz mondial în Cehoslovacia, în 1990, când a fost desemnat cel mai bun portar al turneului. Din 1990 a evoluat în Spania, iar în 2001 a câștigat Liga Campionilor cu Portland San Antonio. În 2005, ca antrenor cu portarii a făcut parte din staff-ul echipei Spaniei, care a devenit, în premieră, campioană mondială.