“Delfinii” de la echipa a doua sunt primii care intră în focuri anul acesta. HC Dobrogea Sud participă la turneul 2 al Diviziei A – Seria B, care începe joi, la Sala Gheorghe Roman din Cluj-Napoca. Handbaliștii noștri au plecat în Ardeal cu autocarul, însoțiți de antrenorul Enis Murtaza, cel care pregătește echipa alături de George Buricea. Coordonatorul academiei de copii și juniori, Aihan Omer și președintele clubului, Rudi Stănescu, vor fi, de asemenea, prezenți la cele patru meciuri pe care echipa noastră le va susține la sfârșitul acestei săptămâni cu: CSM Alexandria (etapa a IV-a, joi, ora 10.00), CSM București (etapa a V-a, vineri, ora 10.00), CS Universitatea Craiova (etapa a VI-a, sâmbătă, ora 10.00) și CNOPJ București (etapa a VII-a, duminică, ora 12.40).

Enis Murtaza: Va fi un turneu mai greu, cu echipe mai puternice decât în noiembrie. Este greu să motivezi jucătorii în condițiile actuale, mai ales când nu ai drept de promovare, dar vom avea aceleași obiective. Să îmbunătățim relațiile de joc, să le dăm posibilitatea juniorilor noștri să crească în valoare. Avem doar patru seniori, Chilianu, Popa, Ostace și Cutura.

Echipa este alcătuită în proporție de 90% din juniori: portari: Gabriel Chilianu, Gabriel Preda, Daniel Paraschiv (junior 2); extreme stânga: Raul Ostace, Mircea Chifor; interi stânga: Amir Ablachim, Andrei Bruj; centri; Rareș Costea, David Cutura; interi dreapta: Ionuț Adrian Stănescu; extreme dreapta: David Pavlov (junior 2), Andrei Teodorescu; pivoți: Alexandru Popa, Robert Soare.

Aihan Omer: Cel mai important este că s-a reluat campionatul, atât la divizie cât și la juniori. Scopul nostru este să verificăm tinerii jucători, să le oferim o experiență în plus, cu adversari tari. De aceea, mergem cu echipa de juniori I și câțiva seniori. Trebuie să aibă meciuri tari și să se rodeze pentru șansa lor de a ajunge la prima ligă. Dar nu pierdem din vedere nici rezultatul.

Tinerii noștri handbaliști abia așteaptă să revină pe teren după două luni de pauză de la ultimul meci oficial, disputat pe 22 noiembrie, în primul turneu al Diviziei A, când HCD a învins-o pe Dinamo cu 42-29.

Alexandru Popa: Este un turneu pe care îl așteptam de mult timp. Sperăm să jucăm cât mai bine și să câștigăm cele patru meciuri. Toate vor fi grele, de aceea trebuie să fim concentrați, să dăm 100% pe teren. Avem mulți juniori, pe care vrem să-i ajutăm să crească. Să fim profesioniști. Dăruire 100%, și pe teren și la antrenament.

HC Dobrogea Sud ocupă locul 4 în Seria B după primele trei etape, cu 3 puncte. Pe primele poziții se află CSM Alexandria 9 puncte, CS Medgidia 9 puncte și Universitatea Craiova 6 puncte.