Meciul HCD – “U” Cluj, din penultima etapă a Ligii Naționale, deschide regalul handbalistic de la Sala Sporturilor. Astăzi, de la ora 18.00, victoria este singura opțiune pentru echipa noastră în duelul cu penultima clasată, pentru ca șansele la obținerea unei medalii să rămână intacte. De astăzi, intrăm și în febra turneului F4 al Cupei României, eveniment care revine la Constanța. În 2018, HCD câștiga trofeul la Sala Sporturilor, după o victorie în finală contra Politehnicii Timișoara.
George Buricea: Avem din nou Final 4 la Constanța, după 4 ani. Va fi un spectacol handbalistic, pe care clubul nostru îl oferă constănțenilor. Nu e puțin lucru să se joace un F4 la Constanța, să vină cele mai bune patru echipe din România în orașul tău. Este bine și pentru noi că avem avantajul terenului propriu, dar și va fi și o oarecare presiune, pentru că jucăm acasă.
Deși pare că e dintotdeauna la HCD, Chikovani nu a făcut parte din echipa care a cucerit trofeul în martie 2018. A venit în vara următoare la Constanța și a prins rădăcini aici, unde joacă deja de patru sezoane. Cupa României îi lipsește din palmares.
Irakli Chikovani: Da, este un vis pentru mine să câștig cupa. Se joacă la noi acasă, ar fi foarte frumos să câștigăm și o să facem tot ce este posibil, tot ce depinde de noi, să jucăm bine și să luăm cupa. Avem un mare avantaj că jucăm acasă. Publicul o să fie al 8-lea jucător, cum se spune, și sper să ne ajute foarte mult.
Cu o echipă mult întinerită, față de sezoanele trecute, George Buricea speră să scoată maximum posibil din acest sezon.
George Buricea: Am văzut imaginile de acum 4 ani, când am câștigat cupa la Constanța. Eram foarte mulți jucători atunci, iar vreo 4 jucători buni stăteau în tribună. Acum sunt foarte mulți tineri. Dar avem o echipă sufletistă, care joacă până la ultima picătură de energie, așa au câștigat băieții respectul tuturor. Îi așteptăm pe suporterii noștri la sală în număr cât mai mare, să ne susțină. Avem nevoie de ei. Și, cu siguranță, va fi bine.
Astăzi, punctul de atracție îl reprezintă meciurile etapei a 25-a a Ligii Naționale, penultima din acest sezon. HC Dobrogea Sud – Universitatea Cluj va fi în direct pe pagina de Facebook a clubului nostru. Alte două meciuri suscită un interes deosebit pentru implicațiile pe care le pot avea asupra clasamentului final: Minaur Baia Mare – Potaissa Turda (ora 16.00, TVR 2) și Dinamo – Steaua (ora 18.00, TVR 1). Celelalte partide programate astăzi: CSM Alexandria – Poli Timișoara (ora 16.00), CSM Vaslui – CSM București, CSM Bacău – HC Buzău (ora 18.00), CSM Focșani – CSU Din Suceava (18.30).