Echipa noastră a luat drumul Moldovei cu un singur gând: să câștigăm! Avem șase victorii la rând și ne-o dorim pe cea de-a șaptea, la Bacău, în etapa a 12-a din Liga Zimbrilor. Un meci greu, împotriva unei echipe care a pierdut doar 4 puncte pe teren propriu în 10 meciuri jucate. O echipă căreia i-am luat locul 6 săptămâna trecută după succesul de acasă cu CSM Reșița.

Ionuț Iancu: Cu siguranță va fi un meci foarte greu, dar mergem acolo încrezători. De la meci la meci arătăm tot mai bine și vrem să ne întoarcem cu 3 puncte acasă.  

Echipa băcăuană se bazează pe experiența unor jucători precum Tamaș și Păunică, dar mai ales pe eficiența fostului nostru inter dreapta, Nikola Crnoglavac. Antrenorul Adrian Petrea are la dispoziție alți doi străini, centrul belarus Serhel și interul stânga ucrainean Sadovyi, dar și pe Tărîță, Târzioru, Gal și Bologa, ultimii doi și ei foști jucători la Constanța. Vicecampion național cu Știința Municipal Bacău, Ionuț Rotaru știe foarte bine la ce să se aștepte în sala unde a evoluat vreme de câteva sezoane.

 

Ionuț Rotaru: Va fi un meci intereant, cu o echipă arțăgoasă, ca și la Călărași. Dar noi mergem optimiști, să ne facem jocul și să câștigăm. Ne bucurăm de atmosfera bună izvorâtă din victoriile obținute și sperăm să continuăm la fel.

Sala Sporturilor din Bacău va fi probabil plină la ora meciului, 18.00, având în vedere că gazdele au făcut un apel la suporterii locali să vină în tribune cu jucării pentru copiii nevoiași. Evenimentul va avea și o conotație caritabilă, iar miza meciului este deja un punct de atracție important. În acest moment suntem la egalitate de puncte, 16, dar suntem o poziție mai sus, pe locul 6, având un golaveraj superior. Bacăul are de jucat și o restanță din etapa a 11-a, cu CSM la București, pe 3 decembrie. Duelul dintre CSM Bacău și HC Dobrogea Sud (arbitri C.Belean – Mureș, M.Sas – Bihor) se joacă joi, la aceeași oră cu alte patru meciuri din etapa a 12-a, HC Buzău – Dunărea Călărași, CSM Reșița – SCM Poli Timișoara, Minaur – CSM Vaslui și Dinamo – CSM Făgăraș. Vineri, la 18.25, se joacă Potaissa Turda – CSM Focșani, iar sâmbătă, la 15.30, Steaua – CSM București.