A început o săptămână importantă. Miercuri, jucăm cu Steaua la Chiajna, iar sâmbătă vine Porto la Constanța! Echipa noastră are o misiune grea, însă este pregătită să îi facă față. Meciul de la Hostelbro ne-a arătat punctele slabe, dar și părțile bune, care ne dau speranțe că putem câștiga ambele partide.

Rudi Stănescu: ”Meciul cu Steaua este deosebit de important. Mergem la Chiajna să ne apărăm poziția în clasament. Urmează, sâmbătă, meciul de acasă cu Porto, pe care trebuie să îl câștigăm ca să rămînem în cursa calificării. Mă bucur că fanii noștri au fost alături de noi și la meciul din Danemarca prin intermediul rețelelor de socializare. Îi așteptăm și la sală să ne susțină, să obținem prima victorie în grupă.”

Fanii vor merge și miercuri, la Chiajna, pentru a vedea derby-ul etapei a 18-a din Liga Zimbrilor, Steaua (locul 6, 32 puncte) vs. HC Dobrogea Sud (locul 2, 39 puncte). Meciul se joacă de la ora 17.30 și va fi transmis în direct de TVR HD.

LUSITANII AU SURCLASAT CUENCA

FC Porto se anunță în mare formă, după ce a câștigat la scor în prima etapă din Grupa C, 37-26 (20-12) cu echipa spaniolă Liberbank Cuenca. Liderul din liga portugheză are în componență trei internaționali cubanezi și nu mai puțin de opt internaționali portughezi, care au câștigat cu 21-13 contra României în toamnă, în preliminariile EURO 2020! Doi dintre ei, Magalhaes și Amador Salina, au marcat împreună 13 goluri în poarta spaniolilor. FC Porto Sofarma a eliminat Potaissa Turda, în turul 1, SKA Minsk, în turul 2, și SC Magdeburg, în turul 3. Antrenorul echipei este celebrul Magnus Andersson, fostul mare handbalist suedez, campion mondial, european și vicecampion olimpic, component al generației Bengan Boys din anii ’90. Și FC Porto (locul 1, 61 puncte, 21 meciuri, 20 victorii, o înfrîngere) va juca în campionatul intern miercuri, de la 22.30, cu OS Belenenses (locul 5, 51 puncte). Partida se va disputa în propria sală, Dragao Caixa, unde Dobrogea Sud va încheia grupa, pe 31 martie. Lusitanii vor veni vineri la Constanța.