Reprezentanții clubului nostru au fost prezenți astăzi pe arena din Strada Primăverii la evenimentul ”MIȘCAREA PENTRU TOȚI”, organizat de Primăria Municipiului Constanța. Juniorii III de la HC Dobrogea Sud și antrenorul emerit Aihan Omer, directorul Academiei de Copii și Juniori, au fost profesori pentru tinerii care au dorit să afle cât mai multe despre handbal. Câțiva puști “s-au încins” alături de juniorii noștri la o miuță pe pista de atletism a stadionului, unde sute de constănțeni au participat și la demonstrații de box, lupte, atletism, gimnastică, scrimă, oină, baseball, rugby, baschet sau volei.

Rareș Andrei Ștefan, junior III: ”Este foarte plăcut să vezi și alte talente. Unii băieți se descurcă foarte bine și ar putea continua în acest sport. Trebuie să ai foarte multă ambiție și să fii dispus să muncești pentru a ajunge la seniori.”

Fostul mare atlet, Ilie Floroiu, a fost inițiatorul evenimentului organizat de municipalitate, cu concursul unor nume mari din sportul constănțean și românesc, precum Daniela Sofronie, Camelia Voinea, Dumitru Răducanu, Ionuț Gheorghe, Elena Frîncu, Cornel Durău sau Rudi Stănescu.

Elena Frîncu: ”Sportul înseamnă sănătate și viață, iar educația începe de la nivelul acestor copii. Felicitări Primăriei, mulțumim Iliuță Floroiu! Sportul înseamnă oameni, echipă, suflet și iubire.”

Rudi Stănescu: ”O acțiune foarte frumoasă, felicităm organizatorii. Ne bucurăm că luăm parte la acest eveniment. Copiii care nu fac sport de performanță vin să vadă, curioși, despre ce este vorba. Ne bucurăm că acest sport minunat prinde la public, la copii în special. Îi așteptăm și într-un cadru organizat, la sală. Sigur, gândurile noastre zboară și la primul meci al finalei cu Dinamo. Îi așteptăm pe constănțeni în număr cât mai mare, miercuri, la ora 18.00, la Sala Sporturilor!”

HC Dobrogea Sud va juca finala Ligii Zimbrilor cu Dinamo după sistemul cea mai bună echipă din trei partide. Jocurile sunt programate pe 15, 22 și 29 mai, de la aceeași oră, 18.05, toate meciurile urmând să fie transmise în direct de TVR.