Băieții noștri au părăsit astăzi după-amiază Constanța, încrezători că pot obține calificarea la Lisabona. După o noapte în București, luni dimineață, la ora 6.00, vor zbura spre capitala Portugaliei, via Frankfurt. Meciul din prima manșă, disputat la Constanța, s-a încheiat la egalitate, 27-27, un rezultat care nu le-a afectat cu nimic moralul handbaliștilor noștri.

Ionuț Iancu: Plecăm optimiști, cu încredere, să facem un meci bun acolo și să ne întoarcem cu calificare! Pe plan personal, nu am fost chiar așa bine la primul meci. Am fost pe mingi, dar cu o viteză în spate. Poate oboseala și-a spus cuvântul. Acum mă simt foarte bine și sunt hotărât să intru bine în meci și să apăr tot. Sporting? Sincer, când i-am studiat pe video, mi s-au părut o echipă mai slăbuță, dar în teren i-am simțit că au putere, că sunt buni. Dar și noi suntem foarte buni și putem face o surpriză, pentru că jucăm în deplasare. Mergem încrezători să câștigăm și să ne calificăm!

Componenții echipei noastre au votat astăzi, înainte de a pleca spre Capitală. Președintele clubului, Rudi Stănescu, împărtășește optimismul băieților și speră ca meciul de la Lisabona să parafeze o calificare istorică în grupele EHF European League.

Rudi Stănescu: Într-o astfel de zi, atât de importantă pentru orașul nostru și pentru România, am plecat spre Portugalia pentru cel mai important meci din istoria clubului nostru. Suntem optimiști. Toți jucătorii sunt valizi. Sper și am mare încredere că putem face un meci foarte bun acolo, ca să ne întoarcem cu o calificare.

Sporting Lisabona – HC Dobrogea Sud se joacă marți, de la 21.45, ora României, și va fi transmis în direct pe canalul Digi Sport 4.