Victorie, dulce victorie! Răsplata pentru un joc în care am crezut 60 de minute că, totuși, poate fi ziua noastră! Băieții au obținut al șaselea succes din tot atâtea posibile în Liga Zimbrilor, dar contra lui Minaur s-a conturat mai greu decât toate cele de până acum. Băimărenii au făcut un meci foarte bun, cu Alex Csepreghi în prim-plan, de neoprit la linia de 9 metri, iar echipa antrenată de Adrian Petrea a condus în cea mai mare parte a jocului. Am stat însă la unul-două goluri, am egalat la pauză, 16-16, și am condus chiar în debutul reprizei secunde, 17-16. Boltele desenate de Nikolic peste Ciobanu, finalizările inspirate de la 9 metri ale tânărului Ilie și efortul continuu din apărare au fost răspunsurile la torpilele lui Csepreghi, șarjele lui Căbuț și Andrade Edmilson, iar delfinii au păstrat ce e mai bun pentru final. Tot mai ermetici în defensivă, băieții lui Djordje Cirkovic au întors rezultatul de la 25-27 (min.53) la 28-27 (min.59) prin dubla lui Chiuffa și un gol semnat de Komogorov. După o ultimă zvâcnire a lui Csepreghi (28-28, cu 25 de secunde înainte de final), rusul avea să aducă victoria când mai rămăseseră 3 secunde, cu un trasor de la 9 metri, imparabil pentru Ciobanu. 29-28 scor final!

Echipele: Minaur Baia Mare (antrenor Adrian Petrea): Ciobanu, Buzugany – Csepreghi 10 goluri (2x7m), Cip 5 (2), Căbuț 5 (1), Andrade de Araujo 3, Ramba 2, Skrobic 2, Bușecan 1, Bera / HC Dobrogea Sud (Djordje Cirkovic): Iancu, Vasile – Komogorov 6 goluri (1x7m), Nikolic 6, Chiuffa 4, Ilie 4, Andrei 3 (1), Chikovani 3, Șandru 3, Nistor, Simovic, Buricea, Susanu.

Celelalte rezultate ale etapei a 7-a: Steaua – CSM Reșița 28-22, CSU Suceava – HC Buzău 24-30, Potaissa Turda – CSM Vaslui 34-29, CSM București – Poli Timișoara 22-26.

Până la omologarea victoriilor la masa verde, cu 10-0, în meciurile în care echipele afectate de Covid nu s-au putut prezenta, Dinamo și HC Dobrogea Sud conduc în clasament, cu câte 6 victorii fiecare în 6 partide disputate. Steaua are doar 11 puncte, în 5 partide, dar face parte din grupul select al echipelor neânvinse în acest sezon, alături de Dinamo și HCD. Ne pregătim, după pauza de vineri, pentru două dueluri de foc. Sâmbătă vom întâlni Poli Timișoara, care a învins astăzi pe CSM București, iar duminică vom încheia turneul în compania Stelei.