Alexandru Buligan îi pregătește pe cei trei portari ai echipei noastre, Dani Vasile, Karim Hendawy și Ionuț Iancu. Antrenorul care a luat un titlu mondial cu Spania în 2005, atunci când îi avea pe mână pe celebrii Javier Hombrados și David Barrufet, încearcă să le transmită elevilor săi cât mai multe cunoștințe din vasta sa experiență. Ca și pe vremea HCM-ului, când au lucrat cu el Rudi Stănescu și Mihai Popescu, antrenamentele lui Buli sunt intense și mereu surprinzătoare. Fostul mare portar știe să-i țină “în priză” pe cei trei și să comunice permanent cu ei situațiile ivite la antrenamente, unde se lucrează serios, dar cu zâmbetul pe buze.

 

Încerc să mă adaptez la cerințele din handbalul mondial și să le explic că, dacă ne antrenăm la standarde înalte, și rezultatele se vor vedea. Am fost portar și mi-a aduc aminte că, de multe ori, eram deranjat când știam cu o săptămână înainte ce antrenamente voi face. Mental, încerc să îi pun în situații noi, ca ei să nu știe ce vor face. Întotdeauna vreau să-i suprind pentru că știu că atunci și creierul absoarbe mai bine informațiile, iar ei sunt mai dispuși la efort. Înțelegerile sunt mult mai variate. E o îmbogățire a pachetului tehnico-tactic.

Cu ajutorul kinetoterapeutului Nicu Roman, Buligan i-a “bombardat” pe portarii săi cu mingi de tenis, la ultimul antrenament. Iar Karim, Ionuț și Dani au fost numai ochi și urechi la indicațiile lui Buli.

Nu este o noutate, este un tip de antrenament pe care îl făceam și la HCM, cu Rudi și Pope. Dar, nimeni nu te oprește să schimbi, să inovezi. Sunt preocupat să vin cu exerciții noi, pentru că în felul ăsta îi obligi să fie mult mai atenți. Sunt exerciții axate pe viteză de reacție, pe deplasare, ce căutăm tot timpul să antrenăm la portarii noștri.

Băieții noștri se pregătesc pentru meciul cu Poli Timișoara, programat sâmbătă, de la ora 15.30, în Sala Sporturilor.