Este pauză în Liga Zimbrilor, dar nu și la academia clubului nostru. Juniorii sunt agrenați în competițiile interne, la toate nivelurile de vârstă. Astăzi, echipa de juniori 2 (generația 2005-2006), antrenată de Ionuț Pușcașu, s-a impus la scor în deplasarea de la Năvodari: 55-8! După 3 etape, puștii noștri sunt lideri în seria D a primei faze a campionatului, având la activ alte două victorii, cu CSM Fetești și CSȘ Călărași. Primele trei clasate merg mai departe, în grupa valoare, de unde începe lupta pentru turneul final. Și juniorii 3 sunt neînvinși, grație victoriilor cu CSȘ Galați, Cernavodă și Călărași, și egalului cu Medgidia. Vineri, de la ora 17.00, vor juca la Măcin. Anul trecut, la această categorie de vârstă (2007-2008), HC Dobrogea Sud a reușit calificarea la turneul final.
Ionuț Pușcașu: Față de anul trecut, o parte dintre ei au avansat la următoarea categorie, sunt juniori 2. Obiectivul este calificarea la turneul final, ca la toate categoriile de vârstă. Dar principalul nostru obiectiv, aici la academie, este să creștem jucători pentru echipa mare. Așa cum am reușit până acum. Gabi Preda, Ionuț Stănescu, Teodor Ștefan, Andrei Bruj sunt deja în lotul primei echipe și au jucat în Liga Națională. Și Rareș Ștefan, care este încă junior 2, se pregătește cu lotul de seniori. Și mai vin din urmă, sunt copii care promit. Ne propunem să dăm unul-doi jucători la prima echipă de la fiecare generație.
Juniorii 1 (2003-2004), antrenați de Enis Murtaza, vor evolua joi, de la ora 14.00, acasă, cu LPS I.Balaș Soter Buzău. Ei alcătuiesc, practic, și echipa de tineret care evoluează în Divizia A. Trei “delfini” juniori au fost convocați săptămâna aceasta la lotul national 2004-2005, pentru un stagiu de pregătire la Sighișoara, în perioada 2-7 noiembrie. Este vorba despre Ștefan Teodor, David Pavlov și Amir Ablachim.
Academia HC Dobrogea Sud are și grupe de vârstă mai mici, juniori 4 (2009-2010 – antrenor Enis Murtaza) și mini-handbal (mai mici de 2010 – antrenor Eden Hairi). În total, 95 de copii fac handbal de performanță la Academia HCD. Iar ușa este deschisă pentru cei care doresc să joace handbal sub culorile clubului nostru.
Selecții la Academia HCD!
Căutăm mici „delfini” care vor să devină mari handbaliști. Clubul nostru organizează selecții pentru grupele de Mini-Handbal și Juniori 4. Dacă ești pasionat de handbal și ești născut între 2009 și 2013, atunci arată-le părinților tăi anunțul și spune-le să sune la numărul 0730.351.799 Le va răspunde antrenorul Enis Murtaza și le va da toate detaliile despre selecțiile care vor avea loc în Sala Albatros din Constanța. Nu contează dacă nu ai mai jucat handbal până acum; la Academia HCD pornim de la zero spre performanță.