VICTORIE, SPECTACOL, CALIFICARE! A fost o seară perfectă pentru echipa noastră, care a făcut instrucție cu Cip Travel Antalyaspor în Sala Sporturilor, scor 29-16, și merge mai departe în Cupa EHF, după egalul din Turcia, scor 24-24. Jocul băieților antrenați de Zvonko Sundovski și George Buricea nu le-a dat nicio șansă adversarilor. De la 5-3, în minutul 8, Chikovani & comp au „accelerat” la 8-3, în doar 4 minute, și au dat recital pentru suporteri. Brazilianul Chiuffa a ieșit la rampă, cu 6 goluri marcate în prima repriză, pe care Dobrogea Sud a încheiat-o cu un avantaj decisiv, scor 16-9! Nistor a preluat ștafeta și a „deschis” repriza secundă cu 3 goluri consecutive, iar Malinovic și Omar i-au ținut isonul, în timp ce Hendawy l-a „copiat” și el pe Iancu, închizând poarta minute bune.

Echipele: HCD: Iancu, Hendawy, Vasile – Chiuffa 6 goluri, Malinovic 5, Nistor 5, Chikovani 3 (2x7m), Omar 2, Ignat 2, Andrei 2, Susanu 2, Csog 1, Simovic 1, Mocanu / Antalyaspor (antrenor Fatih Isik): Gigov, Yatkin – Beyhan 4 goluri, Tyukin 4, Uludag 4, Georgievski 2, Aydin 1, Sukic 1, Grab, Babacan, Bircan, Tosun, Turkmen, Yarmuroglu.

Rudi Stănescu: „Am controlat de la început la sfârșit meciul. Mă bucur că jocul a fost mult mai bun, chiar ne dă speranțe, după înfrângerile din campionat. Sper ca echipa să își revină. Aveam nevoie de această victorie, ne-am răzbunat pentru nereușitele din meciurile pierdute, este o gură mare de oxigen. Așteptăm turul 2, vom întâlni un adversar mult mai puternic, dar eu spun că putem trece și de Csurgoi.”

HC Dobrogea Sud a ajuns la cea de-a 10-a victorie în Europa, toate în Cupa EHF, după cele două cu BSK Handball Elite (Norvegia) și cea cu SC Magdeburg de la Constanța, din sezonul 2017-2018, cele două cu Plzen (Cehia), Malmo (Suedia) și Liberbank Cuenca (Spania), din sezonul 2018-2019. Dubla cu Csurgoi se va juca în 5-6 octombrie, turul, la Constanța, și 12-13 octombrie, returul.

Ionuț Nistor: „A fost un meci frumos, și datorită publicului. Ne-am descurcat foarte bine în apărare și atunci totul a fost mai simplu în atac. Am dat multe goluri. Un meci bun. Asta ne dă încredere pentru viitor. Ne pregătim acum pentru Dinamo.”

Dinamo București – HC Dobrogea Sud se joacă duminică, de la ora 15.30.