Băieții noștri au obținut o victorie și mai clară în meciul revanșă cu Spartak Moscova, după ce vineri câștigaseră cu 32-25. Echipa antrenată de Zvonko Sundovski și George Buricea a avut 10-3 la pauză și, pe fondul unui joc solid în atac și în apărare, și-a mărit avantajul în repriza secundă. 23-14 scor final și o mențiune pentru noile achiziții, portarul Karim Handawy, care a primit doar 3 goluri în prima repriză, și interul stânga Yassin Omar, golgheterul meciului, cu 6 reușite.

Yassin Omar: Am venit la o echipă foarte bună, care are multe obiective importante. Vom juca în Cupa EHF. Sper să câștigăm campionatul și să jucăm în sezonul viitor în Liga Campionilor. Am avut oferte de la alte cluburi, dar am ales Constanța pentru aceste provocări.”

Au evoluat: Handawy, Vasile – portari, Malinovic 5 goluri, Nistor 5, Andrei 2, Ilie 1, Nikolic 1, Csog 1, Simovic 1, Susanu 1, Chikovani, Ignat, Moroșanu. Deși nu a putut miza pe 4 jucători convocați la naționala Rusiei, antrenorul Igor Levshin i-a avut la dispoziție pe veteranii foștii internaționali Kovalev, Evdokimov și Skopintsev, care au evoluat cu succes în trecut la Chekhovski Medvedi, multipla campioană a Rusiei. Toți trei au fost adversarii Constanței în Champions League, în sezonul 2009-2010, când HCM, cu trio-ul Stănescu, Toma, Buricea, se califica în optimile de finală ale competiției. Ambele meciuri amicale cu vicecampioana Rusiei s-au jucat la Sala Apollo din Capitală.

 

Rudi Stănescu: ”Suntem mulțumiți de aceste jocuri cu Spartak. Este îmbucurător că am câștigat clar ambele partide. Eu spun că suntem pe un drum bun, dar mai trebuie să treacă timp pentru ca echipa să se sudeze.”

HCD va continua pregătirea la Constanța până la participarea la turneul de la Buzău, din perioada 15-17 august, unde se va testa în compania echipelor CSM București, HC Buzău și HC Vaslui.