Cupa României s-a întors la Constanţa! La mai puţin de trei ani de la înfiinţarea clubului, Dobrogea Sud a obţinut primul succes în Cupa României şi cel de-al şaptelea pentru handbalul constănţean în această competiţie, după cele şase reuşite de HCM, în 2005, 2006, 2011, 2012, 2013 şi 2014. A fost o atmosferă de sărbătoare pe 17 şi 18 martie în Sala Sporturilor, gazda turneului Final Four al Cupei României Fan Courier. Suporterii i-au susţinut frenetic pe handbaliştii Constanţei, care le-au răsplătit aşteptările. HCD a învins Steaua, liderul Ligii Zimbrilor, în semifinale, cu 30-26, şi a obţinut apoi o victorie pe cât de grea, pe atât de frumoasă împotriva Timişoarei, în finală, scor 23-21. Constanţa a arătat mai mult a echipă, o echipă unită care şi-a dorit să facă performanţă. Am avut un public minunat, care ne-a împins de la spate şi ne-a susţinut pe tot parcursul celor două meciuri. Am avut şi puţin noroc, iar toate, unite, au făcut ca noi să câştigăm trofeul(căpitanul HCD, Laurenţiu Toma). Constanţa a fost mai bună, a gestionat mai bine momentele importante. Au câştigat şi îi felicit” (căpitanul Politehnicii Timişoara, Cristian Fenici, desemnat MVP-ul turneului). Căpitanul Laurenţiu Toma, aflat la cel de-al 7-lea succes în cupă după cele 6 cu HCM, a primit trofeul din mâinile lui Felix Pătrăşcanu, CEO Fan Courier, în prezenţa primarului Constanţei, Decebal Făgădău. Cei care cântau prohodul HCM-ului şi al handbalului constănţean s-au grăbit. Constanţa este din nou pe primul loc în handbalul românesc. Mă bucur că, după titlul câştigat de Viitorul, am început anul centenarului Marii Uniri cu un nou trofeu la Constanţa. Vom susţine în continuare sportul!(Decebal Făgădău).

 

HC Dobrogea Sud şi-a trecut în palmares al doilea trofeu intern din acest sezon, după Supercupa României, câştigată pe 28 august în faţa campioanei Dinamo Bucureşti. HCD se poate gândi deja la viitorul sezon european, prezenţa în Cupa EHF fiind asigurată. “Este o bucurie enormă, am obţinut deja două trofee din trei posibile. Iată că munca noastră dă roade şi începem să aducem trofee la Constanţa. Categoric, ne dorim şi mai mult. Urmează ultimele etape din sezonul regulat şi apoi play-off-ul Ligii Zimbrilor, va fi foarte dificil. Sunt fericit că după semifinala cu CSM din 2016, de la Brăila şi finala cu Dinamo din 2017, de la Ploieşti, am făcut pasul următor şi am câştigat Cupa României, chiar aici la Constanţa!” (Ionuţ Rudi Stănescu, 6 succese în Cupa României ca jucător, primul ca preşedinte al HC Dobrogea Sud). Aproape 2000 de oameni au făcut neâncăpătoare Sala Sporturilor. Cupa a ajuns şi în tribune, la fanii entuziaşti, care i-au susţinut meci de meci pe handbaliştii Constanţei. “Sunt fericit că am reuşit să câştigăm în faţa suporterilor noştri. După ce HCM s-a desfiinţat, cred că puţini se aşteptau să ne revenim aşa repede, dar să şi câştigăm un trofeu. Am muncit mult. Noi, jucătorii, antrenorii, cei din spate care lucrează în club. Oraşul, Primăria… le mulţumim. Fără ei nu am fi putut să facem nimic. Să organizăm aici turneul, să reuşim să reconstruim o echipă şi, mai mult decât atât, să câştigăm trofee” (George Buricea, 8 succese în Cupa României, unul cu Steaua).

 

🏆🏆🏆🤾‍♂️ CUPA ROMANIEI ESTE LA CONSTANTA❗❗❗🏆🏆🏆 🎥🥁Povestea finalei in imagini… Poli Timisoara – HC Dobrogea Sud Constanta 21-23(12-11) VA MULTUMIM 👏👏👏!!!

🏆🏆🏆🤾‍♂️ CUPA ROMANIEI ESTE LA CONSTANTA❗❗❗🏆🏆🏆🎥🥁Povestea finalei in imagini…Poli Timisoara – HC Dobrogea Sud Constanta 21-23(12-11)VA MULTUMIM 👏👏👏!!!

Posted by HC Dobrogea Sud Constanta on 18 Martie 2018