Meci câștigat clar de băieții noștri, care continuă seria perfectă pe teren propriu în acest sezon: 7 meciuri, 7 victorii! După succesele cu Csurgoi, HC Buzău, Wisla Plock, Minaur, Steaua și CSM Vaslui, a venit și cel contra lui CSM Focșani. A fost 26-20 (13-7 la pauză), după un meci mult mai intens decât o arată scorul, în care ”delfinii” au fost conectați 60 de minute la joc, oferindu-i startul perfect de mandat ca antrenor principal lui George Buricea. Care l-a învins, la debut, pe fostul său coechipier Dalibor Cutura.
Echipele: HC Dobrogea Sud (antrenori George Buricea, Rudi Stănescu): Vasile, Preda – Stankovic 5 goluri (1x7m), Andrei 5, Chikovani 4, Nistor 3, Komogorov 3, Buvinic 2, Caba 2, Susanu 1, Ilie 1, Nikolic, Vegar, Stănescu / CSM 2007 Focșani (Dalibor Cutura, Marko Isakovic): Marocico – Marjanovic 6 goluri (5x7m), Drăgan 4, Hrimiuc 3, Pătru 2, Eros 1, Krstevski 1, Rață 1, Miroiu 1, Mănescu 1, Popovici. Arbitri: Robert Harabagiu, Marius Ghiorghișor.
George Buricea: La debutul meu am avut parte de un meci cum nu se putea mai tare pe teren propriu. Noi avem cea mai bună apărare, dar și ei sunt imediat după noi. Este foarte arțăgoasă, foarte agresivă, chiar peste limita regulamentului, apărarea lor. Știam că ne așteaptă un meci greu și ne-am pregătit destul de bine. Am zis să le dăm goluri ușoare pe contraatac și faza a doua și le-am dat. Ne-am chinuit în atac, știam că nu e ușor să le dai gol din pozițional, știam că prinde bine și portarul lor. Sunt foarte fericit pentru victorie și le mulțumesc băieților că au luptat. Am văzut o energie și un spirit de echipă așa cum îmi doresc. Așa am fost ca jucător, așa vreau să fiu și ca antrenor. OK, vom întâlni și adversari mai buni decât noi, dar vreau ca echipa mea să piardă în picioare, niciodată în genunchi.
Așa cum ne-a obișnuit în acest sezon, Daniel Vasile a făcut un meci foarte bun și a dat echipei un plus de siguranță, în condițiile în care și portarul vrâncenilor, Emilian Marocico, a apărat foarte bine.
Daniel Vasile: Ne așteptam să fie un meci foarte fizic. Este un plus de contact când jucăm cu ei, o încărcătură fizică mai mare. Am făcut un meci bun, toată echipa, sub comanda noului nostru antrenor, George Buricea. E prima lui victorie ca antrenor principal și o merită din plin. Și-a tratat foarte serios rolul încă de la început și ne-a oferit încredere. Totul a mers foarte bine. Atmosfera este extraordinară și sper să o ținem tot așa.
Plecarea neașteptată a lui Djordje Cirkovic înainte de acest meci nu a afectat echipa. Președintele Rudi Stănescu este convins că George Buricea este pregătit să preia rolul de antrenor principal.
Rudi Stănescu: Îmi doresc să trecem cât mai repede peste acest șoc, eveniment, nici nu știu cum să îi spun. A fost o decizie rapidă a lui Ciro, iar noi i-am respectat decizia. Am strâns repede rândurile și am găsit formula care trebuie pentru a continua. Mă bucur că George a fost spontan și a zis „da!”. Sunt atâția foști jucători din Liga Națională, colegi cu noi, care deja antrenează și cred că a venit și rândul lui George să fie principal. Mă bucur că a debutat cu victorie împotriva unei echipe periculoase, pregătită de un alt fost coleg, Cutura. Mă bucură atitudinea pe care am văzut-o în joc astăzi.
Cu victoria de azi, HC Dobrogea Sud își va păstra locul 2 în clasament, indiferent de rezultatele celorlalte meciuri din etapa a 11-a, programate vineri, sâmbătă și duminică. Delfinii vor juca următoarea partidă joia viitoare, în deplasare, cu Universitatea Cluj.