“Delfinii” au făcut un meci bun la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe și au învins o echipă incomodă, care le-a ținut piept 45 de minute. Vasile a început bine între buturi, iar Nikolic, Komogorov și Andrei au apărut la finalizare, dar vasluienii au dat o replică neașteptat de viguroasă, cu Acatrinei în prim-plan. Interul dreapta a fost vioara întâi în atacul adversarilor și a dat gol după gol, încheind prima repriză cu 9 reușite, ultima chiar înainte de pauză: 14-14! Apărarea noastră i-a găsit antidotul în repriza secundă, când ne-am desprins pe mâna lui Nistor la 18-14. Nikolic a ieșit la rampă cu câteva finalizări de efect, iar Șandru și Komogorov i-au ținut isonul. De la 25-22, în minutul 48, nu s-a mai pus decât problema diferenței de scor. Chilianu s-a remarcat între buturi, iar Buricea a tăiat elanul vasluienilor la 28-25, cu o acțiune personală. Evoluția scorului: 5-5 (min.10), 7-10 (min.20), 10-10 (min.23), 14-14 (min.30), 18-14 (min.37), 26-22 (min.50). Echipele: HC Dobrogea Sud (antrenor Djordje Cirkovic): Vasile, Chilianu – Komogorov 8 goluri, Nikolic 7, Nistor 5, Andrei 4 (2x7m), Șandru 4, Buricea 1, Chikovani 1, Simovic, Chiuffa, Ilie, Susanu, Ignat, Ersin / CSM Vaslui (Alin Bondar): Petrila, Cioată – Acatrinei 11 goluri, Amihăesi 3, Petrea 3, Dragon 2, Vancea 2, Carali 2, Cumpănici 1, Popa 1, Karamintsev, Voinea, Cîrchea, Chiratcu.

Djordje Cirkovic: Cu toate problemele pe care le-am avut în ultima perioadă, a fost un meci în care ne-au interesat doar cele 3 puncte. Am văzut la analiza video că Vaslui este o echipă bună, incomodă, care joacă foarte disciplinat și ține un ritm bun 60 de minute. Am știut că va fi foarte greu. Sunt foarte mulțumit că am luat cele 3 puncte. Mai avem un meci mâine, după care vom face o analiză la finalul anului.

Alin Bondar: A câștigat echipa mai valoroasă și care a jucat mai bine astăzi. Țin să-i felicit. Au avut mai multe variante, mai multe resurse. Noi am rezistat 40-45 de minute, am și condus. Per total, nu pot fi dezamăgit. Atât am putut astăzi.

Grație victoriei de astăzi, cea de-a 11-a din actuala ediție de campionat, HC Dobrogea Sud a acumulat 33 de puncte, în 14 etape. Echipa noastră va încheia turul Ligii Zimbrilor miercuri, contra lui HC Buzău, în ultima etapă din acest an.

Alexandru Andrei: Suntem fericiți că am câștigat, cu o echipă bună, care aleargă foarte mult și ține un ritm bun de joc. Mai avem un meci, sperăm să îl câștigăm și să mergem în vacanță.

HC Buzău – HC Dobrogea Sud, contând pentru etapa a XV-a, se joacă, de la ora 13.00, în Sala Katy Szabo din Sfântu Gheorghe.